Câţi oameni s-au înscris în programul de testare pentru coronavirus, în Bucureşti. Precizările ASSMB

Directorul ASSMB, Vasile Apostol, a anunţat miercuri că peste 10.000 de bucureşteni s-au înscris în programul de testare pentru coronavirus al Primăriei Capitalei. 

27 mai 2020, 09:09
Câţi oameni s-au înscris în programul de testare pentru coronavirus, în Bucureşti. Precizările ASSMB

„De 20 minute am primit de la colegii noștri de la Direcția de programe situația înscrierilor. Ne aflăm la 10.100 de persoane care au ales să se înscrie la proiectul . Mai sunt 900 de locuri la acest moment”, a spus Vasile Apostol.

Testarea se realizează în 12 unități afiliate publice și private autorizate de Ministerul Sănătății, unde există 39 de puncte de recoltare.

Testarea a început de marți și în prima zi au mers la testare 154 de persoane.

Reamintim că primăria Capitalei a lansat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/. Testarea se realizează în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Bucureştenii trebuie să completeze o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr CI, vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare participant înscris va primi un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă. Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

Citeşte şi Aparat care face 300 de teste pentru coronavirus pe zi, cumpărat de Primăria Capitalei cu un milion de euro