Cătina sau „leacul-minune”. Combate ridurile şi vindecă 100 de boli

Despre catina se spune ca este leacul minune in 100 de maladii. Primele informatii privind utilizarea terapeutica a catinei apar in tratatul clasic de medicina tibetana "Rgyus Bzi", din secolul al VIII-lea d.Hr., care recomanda utilizarea acestor fructe in alimentatia serpasilor, in ascensiuni, datorita proprietatilor nutritive. 

19 mai 2015, 07:15
Cătina sau „leacul-minune”. Combate ridurile şi vindecă 100 de boli
Catina este una dintre cele mai bune surse naturale de polivitamine. Fructele, frunzele, coaja si semintele de catina sunt utilizate la scara larga in scopuri terapeutice, fiind bogate in vitamine (A, E, C, B1, B2, K, P), carotenoizi, flavonoizi, microelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier).
 
 
Cum și la ce poate fi fosită cătina?
1. Uz extern
Capacitatea catinei de a stimula regenerarea pielii s-a dovedit utila in tratamentul arsurilor, ranilor cu vindecare lenta si ulceratiilor, datorita continutului bogat in componentele nutritive, esentiale pentru sanatatea pielii si incetinirea procesului de imbatranire. Uleiul de catina actioneaza pentru vindecarea unor boli ale pielii: eriteme, uscaciune, mancarimi, dureri, eczeme, psoriazisul.
 
Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR