Câţiva români răniţi în accidentul din sud-estul Franţei ajung luni noaptea în ţară

Câţiva dintre românii răniţi în accidentul din sud-estul Franţei vor ajunge la noapte în ţară. Şase dintre ei au fost deja preluaţi de un autocar şi sunt în drum spre România. În urma tragediei care s-a produs duminică, pe o autostradă din Franţa, un bebeluş a murit, 12 pasageri sunt grav răniţi şi internaţi în şase spitale din Franţa, iar alţi 23 au suferit răni uşoare.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 13:56
Câţiva români răniţi în accidentul din sud-estul Franţei ajung luni noaptea în ţară

Patru dintre cei 42 de români răniţi în accidentul din Franţa sunt în continuare la reanimare, după răsturnarea autocarului cu care călătoreau, a anunţat Prefectura din Var, citată de presa franceză. 15 persoane vor rămâne internate, iar pentru unele sunt necesare intervenţii chirurgicale, iar alte 15 vor fi externate curând, conform autorităţilor locale. Opt răniţi deja au părăsit spitalul.

Consulul general al României din Marsilia, Ioan Morar, a vizitat şase pasageri internaţi, printre care se numără un copil de 14 ani.

Începând de duminică seara, şase pasageri au fost repatriaţi cu un alt autocar, pus la dispoziţie de comunitatea românilor din Toulon.

Printre victimele accidentului din Franţa s-a aflat şi o femeie din Suceava împreună cu cei trei copii ai ei. Minorii însoţiţi de mama lor au plecat în urmă cu o lună să-şi viziteze tatăl care lucrează în Spania.

La scurt timp după producerea accidentului, consulul general al României la Marsilia a mers la locul tragediei. Ancheta a arătat că accidentul nu a fost provocat de o eroare umană.

„Am auzit un zgomot puternic când a explodat cauciucul, m-am agăţat de partea din spate a scaunului meu, geamul s-a făcut bucăţi, accidentul a durat, poate, 10 secunde”, a povestit unul dintre pasagerii autocarului implicat în acccident. Florin are 18 ani şi este internat la spitalul Sainte-Musse din Toulon.

Cei 12 pasageri grav răniţi au rămas internaţi în şase spitale din Franţa. Autocarul care îi transporta pe români aparţine unei firme din Bistriţa.