Catolicii sărbătoresc Floriile. Procesiune în Capitatală între Biserica Franceză şi Catedrala Sfântul Iosif

Biserica Catolică sărbătoreşte duminică Floriile printr-o procesiune pe străzile Capitalei la care au participat credincioşi, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi împrejurimi, precum şi credincioşii din comunitatea catolică de limbă arabă.

RomaniaTV.net
25 mart. 2018, 06:40
Catolicii sărbătoresc Floriile. Procesiune în Capitatală între Biserica Franceză şi Catedrala Sfântul Iosif

Procesiunea a început la ora 13.00, în faţa Bisericii Franceze „Sacré Coeur”, de pe strada Cpt. Demetriade şi se s-a încheiat la ora 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif, de pe strada General Berthelot şi a fost condusă de Episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti: ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit, şi PS Cornel Damian – Episcop auxiliar, informeată news.ro.

Procesiunea a început cu un moment de rugăciune, la ora 14.00, la Biserica Franceză „Sacré Coeur” (str. Cpt. Demetriade nr. 3, lângă Statuia Aviatorilor), în cadrul căruia ÎPS Ioan Robu a binecuvântat ramurile pe care cei prezenţi le-au purtat în mână pe străzile Capitalei. În timpul procesiunii credincioşii au parcurs traseul: B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19). Tinerii au purtat în fruntea procesiunii „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”. La sfârşitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sf. Iosif s-a celebrat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan ROBU.

În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXIII-a ediţie, potrivit news.ro

Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30) – cuvinte adresate Sfintei Fecioare Maria de către îngerul Gabriel la Bunavestire. În Mesaj, Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să-şi înfrunte temerile, să fie autentici şi curajoşi în a-l iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele, după exemplul Sfintei Fecioare Maria.