CAUCIUCURI DE IARNĂ. Cât te costă anvelopele de iarnă şi cât costă montarea lor pe maşină

ANVELOPE DE IARNĂ. Românii au dat buzna odată cu prima cădere a fulgilor de zăpadă la service-uri pentru a-şi schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Cele mai multe vulcanizări lucrează non-stop cu coada de maşini la uşă.

27 oct. 2014, 10:50
CAUCIUCURI DE IARNĂ. Cât te costă anvelopele de iarnă şi cât costă montarea lor pe maşină

CAUCIUCURILE DE IARNĂ au devenit o problemă stringentă după ultimele evoluţii ale vremii. De programare nici nu se mai pune problema, întrucât telefoanele la service-uri sună ocupat. Cei care vor să îşi schimbe cauciucurile trebuie să se înarmeze cu răbdare şi cu ceva bani şi să meargă la cea mai dosnică vulcanizare pe care o ştiu. Chiar şi acolo coada ar putea fi deja formată. 

Citeşte şi CAUCIUCURI DE IARNA: Top 10 ANVELOPE DE IARNA. Preţuri pentru toate buzunarele

În funcţie de diametrul cauciucurilor, schimbarea variază între 60 şi 180 de lei. „Pentru Logan de exemplu scimbarea celor patru cauciucuri costă 70-90 de lei. Pentru maşinile mai mari, SUV-uri şi jeep-uri, costă între 130 ţi 150 de lei”, a spus pentru RomaniaTV.net, Habi Akhras, administrator la service-ul anvelopa-janta.ro.

În funcţie de vulcanizare, preţurile pot fi şi mai mici. „La noi schimbatul cauciucurilor costă, în funcţie de diametru, între 60 şi 100 de lei”, a spus Nicu Păduraru, administratorul anvelope-roti.ro. Şi pentru varianta mai scumpă şi pentru cea mai ieftină, clienţii beneficiază în preţul plătit de echilibrarea roţilor.

Preţuri la cauciucuri noi

Vânzările de cauciucuri de iarnă sunt slabe. „Vânzările de cauciucuri de iarnă sunt către 0, pentru că lumea are cauciucurile de anii trecuţi şi acum doar le schimbă”, a precizat Habi Akhras.

Pe site-urile care comercializează cauciucuri de iarnă preţurile încep de la 144 de lei, cele pe 13, preţul având TVA-ul inclus. Cauciucurile de iarnă de 165/14 au un preţ de începere de la 145 de lei, potrivit anvelopewebshop.ro. În funcţie de mărime, precum şi de firma producătoare preţul cauciucurilor poate costa mult mai mult. Şoferii care au jeep-uri, trebuie să plătească minim 133 de lei, preţul putând ajunge şi la 933 de lei.

Citeşte şi Poliţia rutieră, avertisment pentru şoferii care merg fără CAUCIUCURI DE IARNA

Preţuri la anvelope de iarnă second hand

Pe site-urile specializate în vânzări, există secţiuni speciale pentru anvelope second hand, iar preţurile încep de la 60 de lei, iar în funcţie de dimensiuni pot ajunge şi la 550 de lei, după cum se poate vedea pe tocmai.ro.

Serviceurile recomandă ca odată montate pe maşină anvelopele de iarnă să fie umflate cu azot. Folosirea azotului în cauciucuri este prezentată ca una fără dezavantaje de către toţi cei implicaţi în noua tehnologie.

Un posibil dezavantaj ar putea fi pentru unii preţul ceva mai mare. Printre avantajele amintite de specialişti se numără riscul scăzut de explozie, consumul mai mic de carburant, o mai mare durată de viaţă a jantelor, precum şi un confort sporit la şofat. „Primul şi cel mai mare avantaj este cel al lipsei variaţiilor de presiune datorate variaţiilor de temperatură. Azotul nu se comprimă la frig şi nu se dilată la căldură”, a explicat Nicu Păduraru. Preţul umflării unui cauciuc cu azot variază de la service la service, între 5 şi 9 lei.

Cât este amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Amenda pentru șoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei cu anvelope de vară se poate cifra între 9 și 20 de puncte de amendă, acestea fiind echivalente cu o sumă cuprinsă între 810 și 1.800 de lei.

În plus, acești conducători auto riscă să rămână și fără certificatul de înmatriculare al mașinii, primind doar o dovadă înlocuitoare a actului original, fără drept de circulație.


loading...
Partenerii noștri