Cauza morţii asistentei medicale. Ce scrie în raportul decesului după rapel

Cauza morţii asistentei medicale. O femeie în vârstă de 55 de ani, a murit, luna trecută, la numai şapte zile de la rapel. Deși Ministerul Sănătății nu a făcut public decesul ei, cazul s-a aflat.

11 feb. 2021, 23:04
Cauza morţii asistentei medicale. Ce scrie în raportul decesului după rapel

Cauza morţii asistentei medicale. Femeia a fost vaccinată pe 21 ianuarie cu doza de rapel si a decedat la 28 ianuarie. Imediat, s-a speculat că asistenta a murit ca urmare a administrării vaccinului. Ministerul Sănătății a precizat că vor fi făcute publice cauzele decesului, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Citeşte şi: Românul vaccinat cu doza greşită la rapel ar putea fi vaccinat şi a treia oară. Situaţia incredibilă la Târgu Jiu

Reacția Ministerului Sănătății: „Cu privire la cazul asistentei medicale decedate facem următoarele precizări: Asistentă medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie a.c. cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie a.c. Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel.

Cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală. Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei„.

Cauza morţii asistentei medicale

În certificatul de deces, cauza morții este nedeterminată. La examenul toxicologic nuu s-a găsit nimic. Potrivit Antena 3, s-ar fi găsit câteva modificări la nivel cardiac, iar cauza decesului ar putea fi una cardiacă subită: un stop cardiorespirator. Medicii care au efectuat raportul spun că nu există o cauzalitate între vaccin și moartea asistentei.

Tudor Ciuhodaru, despre cazul asistentei moarte:

Este o colegă care a luptat de la începutul acestei pandemii împotriva COVID. Aşteptăm rezultatele de la această necropsie medicol-legala. Sunt examene toxicologice şi hipstopatologice a căror durată este mai mare şi sperăm să se lămurească şi acest lucru. Acest vaccin este în continuare în studii clinice şi că profesioniştii din sănătate sunt încurajaţi să raporteze orice fel de reacţie adversă secundară.

Aşteptăm date suplimentare oferite de cei care realizează necropsia în aşa fel încât să fie clarificată cauza decesului. Este în continuare o raportare continuă a reacţiilor adverse. Pot să apară frecvent cefaleea, durere la nivelul locului de injectare, greţuri, insomnie şi paralizie facială care a fost menţionată de mai multe ori în România.

Este greu în acest moment să se spună care este relaţia dintre acel rapel şi decesul pacientei. E încă un semnal de alarmă. Trebuie, ca de fiecare dată atunci când vorbim despre administrarea unui produs medical, să se obţină acel consimţământ informat şi să existe toate datele medicale, în aşa fel încât riscurile să fie reduse la minimum şi în astfel de situaţii”, a spus Tudor Ciuhodaru, eurodeputat PSD, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași , la RomâniaTv.