Cauza morţii lui Emiliano Sala, anunţul oficial făcut de anchetatori. Primele ipoteze privind prăbuşirea avionului

Anchetatorii englezi au anunţat motivul decesului lui Emiliano Sala. Fostul atacant al lui Nantes a suferit puternice lovituri la cap şi la corp, în timpul prăbuşirii avionului. Acesta a fost concluzia celor care s-au ocupat de analiza cadavrului găsit pe fundul oceaunului.

11 feb. 2019, 14:58
Cauza morţii lui Emiliano Sala, anunţul oficial făcut de anchetatori. Primele ipoteze privind prăbuşirea avionului

Emiliano Sala a fost identificat pe 7 februarie, după analiza amprentelor făcută de expertul Christopher Bradbury. Medicii au anunţat că decesul a survenit după loviturile puternice la cap şi corp„, a spus un reprezentant al Poliţiei din Dorset, citat de The Sun.

Expertul David Learmount, editor la site-ul de specialitate Flight Global, a dezvăluit că pilotul ar fi avut într-o oarecare măsură control asupra avionului, în momentul în care acesta a ajuns în mare. Acesta susține că apava avionului nu era împrăștiată pe o suprafață mare, așa cum se întâmplă în cazul accidentelor în care avionul se prăbușește cu o viteză amețitoare.

Nimeni nu scufundă un avion în mare cu bună știință. Ții ‘nasul’ avionului sus. Avionul nu a intrat în mare cu viteză mare și cu botul în jos„, a explicat David Learmount.

Specialistul a mai afirmat că indiciile conduc către o „cădere controlată”. Din ultimele informații, se pare că „aeronava s-ar fi prăbușit din cauza acumulării de gheață pe aripi. Greutatea gheții a cauzat pierderii ascensiunii, la scurt timp după ce avionul a trecut de insulele din Canalul Mânecii„.