Cauza morţii lui Petrică Mîţu Stoian, motiv de scandal între clinica Nera şi Ministerul Sănătăţii

Noi controverse după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Reprezentanţii clinicii Nera din judeţul Caraş-Severin, unde a fost internat interpretul de muzică populară, contrazic Ministerul Sănătăţii în legătură cu folosirea terapiei hiperbare în recuperarea pacienţilor care au fost afectaţi de COVID-19.

15 nov. 2021, 15:31
Cauza morţii lui Petrică Mîţu Stoian, motiv de scandal între clinica Nera şi Ministerul Sănătăţii

În plin scandal legat de cauza morţii lui Petrică Mîţu Stoian, reprezentanţii clinici Nera invocă un studiu publicat în august referitor la terapia hiperbară prin care aceasta „pare să fie o metodă de oxigenare sigură şi eficientă la pacienţii cu COVID-19”.

„S-a vehiculat în presă o informaţie greşită, anume că terapia hiperbară nu ajută în recuperarea medicală a pacienţilor care au fost afectaţi de infecţia cu Sars-CoV-2. Postăm mai jos un prim articol publicat de European Journal of Medical Research publicat pe 19 Aug. 2021 din care puteţi afla: «Testele au demonstrat că cei mai mulţi dintre pacienţi s-au recuperat după ce au primit terapia HBOT şi saturaţia de oxigen la nivelul sângelui a crescut după mai multe şedinţe de HBOT (terapia cu oxigen hiperbar – n.r.). HBOT se prezintă ca o metodă sigură şi eficientă pentru pacienţii cu Covid-19»”, transmite Clinica Nera pe Facebook.

Citeşte şi: VIDEO! Imagini în premieră din casa lui Petrică Mîțu Stoian! Avea zeci de icoane! „Casa fără pisici este pustie! Mă sperie bătrânețea și mă rog să nu îmi ia Dumnezeu mințile!”

În concluzia studiului se arată că, „per ansamblu, HBOT pare să fie o metodă de oxigenare sigură şi eficientă la pacienţii cu COVID-19. Totuşi, cunoştinţele şi dovezile sunt limitate în ceea ce priveşte efectele şi mecanismul HBOT în tratarea COVID-19, iar o evaluare ulterioară necesită studii mai ample şi bine concepute”.

Citeşte şi: Constantin Enceanu, decizie dureroasă după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „Îmi va fi foarte greu”

Chiar dacă reprezentanţii clinicii Nera aruncă vina pe presă, Ministerul Sănătăţii este de fapt cel care a transmis în urmă cu patru zile un comunicat în care arăta că reprezentanţii Comisiei de Medicină Fizică şi de Reabilitare a Ministerului Sănătăţii nu au inclus terapia hiperbară în protocolul de tratament.

„În ceea ce oxigenoterapia hiperbară, reprezentanţii Comisiei de Medicină Fizică şi de Reabilitare a Ministerului Sănătăţii au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficienţa în COVID-19. Singura menţiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică şi de reabilitare post-COVID-19 se află la secţiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelenţă în recuperare fizică”, se arăta în comunicat.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Petrică Mîțu Stoian și-a prevestit moartea!? Fiul de suflet al artistului face dezvăluiri cutremurătoare: Ne-a zis că asta e ultima emisiune pe care o filmează!

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii mai afirmă că această terapie este considerată periculoasă.

”Într-o adresă către Ministerul Sănătăţii specialiştii în Medicină Fizică şi Reabilitare consideră «periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenţia pacientului, dar de multe ori şi a medicului, de la complexitatea afecţiunii COVID-19, de la complicaţiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice, etc». Precizăm că, nici Normele Contractului-Cadru în vigoare nu decontează pentru asiguraţi o astfel de procedură”, se mai arăta în comunicat.

Citeşte şi: Moartea lui Petrică Mîţu Stoian clarifică regulile pentru tratarea pacienţilor COVID şi post-COVID. Ministerul Sănătăţii: Oxigenoterapia hiperbară, neinclusă în protocolul de tratament

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit după ce s-a internat la Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, pentru terapie post-COVID la camera hiperbară. Artistul s-a simţit rău, a fost transferat la UPU al Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi a fost internat la Secţia ATI unde a decedat, conform News.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis dosar penal pentru a cerceta împrejurările în care artistul a decedat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a demarat un control la Clinica Nera.

Sâmbătă, Clinica Nera şi-a suspendat activitatea, însă a transmis că nu se va închide.


loading...
Partenerii noștri