Constantin Enceanu, decizie dureroasă după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „Îmi va fi foarte greu”

Constantin Enceanu, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Petrică Mâțu Stoian, a decis că va compune o piesă în memoria artistului, chiar dacă acest proces va fi unul foarte dureros.

15 nov. 2021, 10:27
Constantin Enceanu, decizie dureroasă după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „Îmi va fi foarte greu”

Constantin Enceanu a fost devastat de pierderea lui Petrikcă Mâțu Stoian, care a fost nu numai un mare artist, dar și un bun prieten. Din acest motiv, Enceanu a decis să compună o piesă în memoria maestrului Petrică Mâțu Stoian, îndiferent cât de dureros ar fi acest proces pentru el.

”Mă gândesc să îi fac un cântec, să i-l dedic, chiar dacă îmi va fi foarte greu să îl cânt pentru că îmi aduc aminte, de fiecare dată, de momentele când era pe scenă, cât de bine ne cunoșteam, cât de bine ne înțelegeam. Ne înțelegeam din priviri, din respirație… Când făceam improvizații le făceam de credea lumea că am exersat înainte…”, a mărturisit Constantin Enceanu, relatează CanCan.ro.

Constantin Enceanu face lumină în scandalul dintre Niculina Stoican și impresarul lui Petrică Mîțu Stoian: „Nimeni nu pleacă din lumea asta fără să plătească”

Constantin Enceanu: „I-aș spune că-mi pare rău că n-a ascultat de mine”

Constantin Enceanu a participat la înmormântarea lui Petrică Mâțu-Stoian și a avut, aproape tot timpul, lacrimi în ochi.

”Foarte greu, foarte greu, dragilor. Nu-mi doream să particip la astfel de evenimente, nu prea mi-au placut astfel de evenimente, chiar dacă am participat, am făcut-o discret și m-am retras pentru că nu-mi plac…astăzi voi fi alături de Petre până când o să arunce țărâna pe el.

Mă gândeam ce o să fie de acum înainte, deocamdată nu ne dăm seama. Suntem încă bulversați, dar deocamdată îl știm lângă noi și tot îl aștept să vină. Nu se poate. Aștept să mă sune, să mă întrebe… Ultima dată când am vorbit cu el a fost joi seara, când am terminat filmările… Am tot vorbit și am tot bătut moneda pe această plecare a lui, pentru că nouă ne-a spus de la filmări că vrea să plece, am tot glumit, i-am spus: Nu pleca. În final, când ne-am despărțit telefonic, joi, pentru că el ajunsese acasă, mi-a zis: Mă duc să mănânc, hai pa, mâine dimineață la prima oră plec. Nu era Petre omul ăla care să ne dea semne că are o afecțiune, că suferă de vreo boală. Știam că are probleme cu inima…

Constantin Enceanu a încercat să-l convingă pe Mîţu Stoian de DOUĂ ori să nu se ducă la clinica pentru terapie hiperbară: „Aveam o presimțire că ceva este neregulă”

I-aș spune că-mi pare rău că n-a ascultat de mine, el să știți că în multe chestii mă consulta și chiar asculta. Aveam puterea de a-l convinge, niciodată nu l-am învățat de rău. Eu cu Petre nu ne-am certat niciodată. Petre nu era omul care să se certe. Voi pomeni de fiecare dată de el, îmi va fi foarte greu, urma să avem și un eveniment împreună. Imaginați-vă cât de greu o să-mi fie să merg la acel eveniment și știu că Petrică nu o să mai vină. Este greu”, au fost mărturisirile făcute de Constantin Enceanu, la biserică.