Cauza morții prințului Philip, dezvăluită în presa britanică. Ce scrie în certificatul de deces

Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a mult "de bătrâneţe" conform certificatului de deces citat de presa britanică. 

05 mai 2021, 11:03
Cauza morții prințului Philip, dezvăluită în presa britanică. Ce scrie în certificatul de deces

Ducele de Edinburgh a murit „în pace” la Castelul Windsor Castle în data de 9 aprilie. La aproape o lună de la moartea Prinţului Philip, jurnaliştii de la The Telegraph au dezvăluit că în certificatul de deces al acestuia se arată că a murit „de bătrâneţe”.

Cauza decesului a fost confirmată de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupa de ducele de Edinburgh și de regina Elisabeta. Acesta a precizat că nu au fost identificate boli sau răni care să fi provocat decesul.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse la Castelul Windsor la opt zile de la decesul său. La ceremonie au luat parte doar 30 de persoane, inclusiv trei rude din Germania. Toţi au purtat haine de doliu, cu medalii, sau vestimentaţie de zi, însă au fost excluse uniformele militare.

Palatul Buckingham a transmis că regina Elisabeta a II-a a avut de luat „decizii foarte dificile” în privinţa alegerii invitaţilor, după ce, iniţial, la ceremonie ar fi trebuit să participe 800 de persoane. Regina şi-a dorit ca toate ramurile familiei soţului ei să fie reprezentate.

Asocierea prinţului Philip cu Marina Regală a fost reflectată în ceremonie. Ducele de Edinburgh a ales personal însemnele regale aşezate pe altar pentru funeraliile sale. Este vorba despre medalii şi decoraţii care i-au fost conferite de Regatul Unit şi ţările din Commonwealth, alături de emblemele din Danemarca şi Grecia, care reflectă moştenirea sa ca prinţ al celor două ţări.

Citeşte şi: Ce avere a lăsat Prinţul Philip. A strâns o sumă considerabilă cât a slujit coroana britanică