Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost înmormântat. Ceremonie restrânsă la Castelul Windsor VIDEO

Familia Regală şi britanicii din toată ţara și-au luat azi adio de la Prinţul Philip. Soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi duce de Edinburgh a fost înmormântat sâmbătă, la opt zile de la decesul său, la vârsta de 99 de ani.

17 apr. 2021, 16:50
Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost înmormântat. Ceremonie restrânsă la Castelul Windsor VIDEO

Familia Regală, pregătită de funeraliile Prinţului Philip. Înmormântarea prinţului Philip a fost organizată sub forma unei ceremonii funerare regale.

Update. Ceremonia funerară pentru Prințul Philip s-a încheiat.

Update. Întreaga familie s-a adunat în capelă pentru a-și lua rămas bun de la Prințul Philip. Prințul Charles și Regina Elisabeta a II-a au fost surprinși cu ochii în lacrimi lângă sicriu.

Update. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Prințului Philip a fost coborât din mașină și este dus în aceste momente în capelă.

Update. Imagini emoționante la Castelul Windsor! A început ceremonia funerară. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Prințului Philip a fost urcat în mașina Landrover, creat chiar de Philip în timpul vieții lui. Membrii Familiei Regale și rudele lui Philip sunt prezenți la tristul eveniment. Procesiunea durează în jur de 8 minute. Slujba durează în jur de o oră, iar sicriul va fi coborât în cripta regală. În capetlă are voie doar familia și secretarul privat.

Update. Kate Middleton, Ducesă de Cambridge, și Prințul William au ajuns și ei la Castelul Windsor pentru a-l conduce pe Prințul Philip pe ultimul drum.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Kate Middleton (@katemiddletonphotos)

Familia Regală, pregătită de funeraliile prinţului Philip. Britanicii îşi iau adio de la soţul reginei Elisabeta a II-a

De regulă, funeraliile de stat sunt rezervate monarhilor, însă potrivit surselor de la Palatului Buckingham, planurile au fost modificate în conformitate cu recomandările actuale privind adunările publice în Marea Britanie, însă aspectele ceremoniei respectă dorinţele defunctului duce.

La înmormântare vor lua parte 30 de persoane, inclusiv trei rude din Germania. Toţi poartă haine de doliu, cu medalii, sau vestimentaţie de zi, însă au fost excluse uniformele militare.

Palatul Buckingham a transmis că regina Elisabeta a II-a a avut de luat „decizii foarte dificile” în privinţa alegerii invitaţilor, după ce, iniţial, la ceremonie ar fi trebuit să participe 800 de persoane. Regina şi-a dorit ca toate ramurile familiei soţului ei să fie reprezentate. Asocierea prinţului Philip cu Marina Regală este reflectată în ceremonie. Ducele de Edinburgh a ales personal însemnele regale aşezate pe altar pentru funeraliile sale. Este vorba despre medalii şi decoraţii care i-au fost conferite de Regatul Unit şi ţările din Commonwealth, alături de emblemele din Danemarca şi Grecia, care reflectă moştenirea sa ca prinţ al celor două ţări.

Sicriul, acoperit cu drapelul şi blazonul Alteţei Sale Regale şi o coroană de flori, a fost scos la ora locală 11.00 (13.00 în România) din Capela Privată a Castelului Windsor şi plasat la intrarea de stat. De acolo, va fi dus, într-un Land Rover Jaguar, conceput cu ajutorul ducelui, spre Capela St. George, situată la câteva sute de metri distanţă. Procesiunea va începe la ora locală 14.45 (16.45 ora României) şi va dura opt minute.

Va fi condusă de Fanfara Gărzii de Grenadieri, al cărei colonel a fost ducele de Edinburgh timp de 42 de ani. Fanfara Gărzii de Grenadieri va fi urmată de membri ai Statului Major şi de şefi de servicii militare, relevând astfel relaţiile apropiate pe care prinţul Philip le-a întreţinut cu toate structurile militare ale Marii Britanii. Membrii familiei regale vor merge împreună cu sicriul. Prinţesa Anne şi prinţul Charles vor merge în primul rând, urmaţi de prinţul Edward şi prinţul Andrew. În rândul al treilea se vor afla ducele de Cambridge, prinţul William, şi ducele de Sussex, prinţul Harry, şi vărul lor, Peter Philips.

Citeşte şi: Imagini inedite cu prinţul Philip şi strănepoţii săi, postate pe Internet de familia regală britanică