Cauza prăbuşirii avionului în care se afla echipa Lokomotiv – Eroare de pilotaj

Şeful comisiei tehnice care a anchetat prăbuşirea avionului a spus că unul dintre piloţii avionului nu ţinea corect picioarele şi a acitivat accidenta pedala de frânare la decolare.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 12:03
Cauza prăbuşirii avionului în care se afla echipa Lokomotiv – Eroare de pilotaj

Accidentul aviatic produs în septembrie în Rusia, soldat cu moartea a 44 de persoane, inclusiv a unei întregi echipe de hochei, a fost cauzat de o eroare de pilotaj, a anunţat miercuri Comitetul Interstatal pentru Aviaţie (MAK), citat de Agerpres.

”Avionul Yak-24, cu echipa de hochei Lokomotiv la bord, s-a prăbuşit ca urmare „a unei acţiuni greşite a echipajului, exprimată în activarea accidentală a pedalei de frânare la decolare”, a spus preşedintele Comisiei tehnice a MAK, Aleksei Morozov, precizând că unul dintre piloţi nu ţinea picioarele în poziţie corectă.

„Aceasta a creat o forţă de frânare, care a condus la prăbuşirea avionului”, a afirmat expertul MAK într-o conferinţă de presă.

Avionul Yak-42 s-a prăbuşit pe malul fluviului Volga, la Iaroslavl, la 240 de kilometri de Moscova.

Aceasta a fost una dintre cele mai mari tragedii din lumea sportului, ce a şocat Rusia. În accident au murit 36 de jucători ai echipei Lokomotiv