Cauza tragediei feroviare, din India: un telefon pus la încărcat VIDEO

Potrivit anchetatorilor, un telefon pus la încărcat a provocat incendiul, iar martorii confirmă această concluzie. Ei au declarat că foarte mulţi oameni aveau mobilele puse la încărcat în tren, deşi reţeaua electrică nu este bine pusă la punct.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 15:11
Cauza tragediei feroviare, din India: un telefon pus la încărcat VIDEO

Cel puţin 47 de oameni au murit şi alţi 25 au fost răniţi grav în incendiu. Martorii îşi amintesc clipele de coşmar pe care le-au trăit.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că incendiul a izbucnit în al 11-lea vagon şi s-a propagat foarte repede la următorul.

Dormeam profund şi când m-am trezit am simţit că mă sufoc, pentru că era mult fum care venea dinspre vagonul 12. Uşa din partea dreaptă a vagonului nostru nu era încuiată. Am coborât şi am văzut că era un incendiu între vagoanele 11 şi 12„, a povestit un martor al tragediei.

Între timp, autorităţile au anunţat că vor acorda compensaţii de 2.000 de dolari pentru rudele fiecărei victime care şi-a pierdut viaţa.

Zilnic, aproape 18 milioane de oameni circulă cu trenul în India. Iar incidentele sunt frecvente. În ultimii cinci ani, peste 1.200 de pasageri şi-au pierdut viaţa în mai multe accidente în care au fost implicate trenuri.