Cauze surprinzătoare ale oboselii: De la telefonul mobil, la medicamente

Dormi destul şi totuşi nu reuşeşti să scapi de oboseală? De vină ar putea fi atât anumite practici greşite pe care le efectuezi înainte de culcare, obiceiuri proaste, cât și unele afecţiuni.

04 aug. 2013, 08:33
Cauze surprinzătoare ale oboselii: De la telefonul mobil, la medicamente

1. Aparatura electronica

Persoanele care dorm cu telefonul mobil la cap nu se pot odihni cu adevarat. Un sondaj efectuat in 2011 de Fundatia Nationala a Somnului din SUA a aratat ca 20% din persoanele cu varste intre 19 si 29 de ani sunt trezite de un telefon, un mesaj sau de un e-mail mai multe nopti pe saptamana.

Ideal ar fi ca atunci cand te duci in pat trebuie sa fii relaxat, sa ai camera aerisita si sa fi baut un ceai linistitor. Foarte important: in camera nu trebuie sa existe calculator sau televizor.

2. Fumatul

Tigara contine o multime de substante nocive, printre care si monoxidul de carbon, care scade fluxul de oxigen la nivelul tesuturilor. Iata de ce marii sportivi nu fumeaza!

3. Sedentarismul

Statul degeaba chiar oboseste, spune o expresie stiintific adevarata. Adoptarea unui stil de viata activ creste si energia din organism, eliminand oboseala. Se stie ca persoanele care fac miscare au un tonus mai bun, atat fizic, cat si mental. Sportul creste fluxul de sange oxigenat la nivelul tesuturilor, inclusiv la nivel cerebral si creste capacitatea de concentrare.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Soluţii uşoare pentru a scăpa de oboseala cronică