Cauzele durerilor de spate

Durerile de spate reprezintă o problemă frecventă la adulţi şi pot apărea ca urmare a mai multor cauze. Dureri de spate pot fi numite însă orice fel de dureri care se localizeaza in zona spatelui, fiecare afectiune resimtindu-se in zona sa specifica, superioara, centrala sau inferioara sirei spinarii.

RomaniaTV.net
26 apr. 2014, 06:35
Cauzele durerilor de spate

In cele ce urmeaza vom analiza cateva din cauzele cele mai generale care pot cauza dureri de spate indiferent de varsta.

Sarcina si menstruatia

Una dintre conditiile care pot duce la aparitia durerilor de spate pot fi si sarcinile sau perioadele din timpul menstruatiei cand, dureri acute sunt resimtite in zona inferioara. In acest caz, clasicele analgezice folosite in mod comun pot ajuta desi, in cazul femeilor insarcinate se recomanda avizul medicului specialist, singurul care poate recomanda o anumita clasa de medicamente sau nu, care sa nu afecteze fatul.

In cazul menstruatiei, durerile pot dispare odata cu utilizarea anticonceptionalelor. Desi nu toate pastilele din aceasta categorie vor elimina durerile, o mare parte dintre acestea da.

Obezitatea

Nu numai obezitatea, chiar si putine kilograme in plus pot duce la aparitia durerilor de spate daturita greutatii suplimentare si a fortei pe care aceasta o exercita asupra coloanei si a gatului. De multe ori, o scurta cura de slabire te poate scapa de aceste dureri fara niciun alt suport sau tratament medicamentos.

Pozitia nefireasca

Durerile de spate pot fi provocate si de pozitia nefireasca de somn. Acest tip de dureri pot fi insa ameliorate prin schimbarea pozitiei in timpul somnului, eventual a asternuturilor sau a patului, in cazul in care acesta nu corespunde. Similare, sunt si durerile de spate ce apar ca urmare a unor pozitii nefiresti de sezut pe scaun. Acestea apar cu precadere la persoanele care exercita munca de birou iar solutia sunt pauzele dese, la cel mult o ora distanta, in care sa ne miscam putin si sa ne dezmortim picioarele.

Continuarea pe Lyla.ro