Caz cu „greutate”: Un bărbat de 200 de kilograme a traversat ţara pentru o analiză medicală

Bărbatul locuieşte în Bucureşti, dar a mers la Baia Mare pentru a face o analiză RMN la picior. Asta pentru că nu încăpea în niciun alt aparat din ţară.

RomaniaTV.net
14 oct. 2012, 10:50
Caz cu „greutate”: Un bărbat de 200 de kilograme a traversat ţara pentru o analiză medicală

A fost nevoie de opt oameni să care pacientul şi să-l pună pe targă. Bărbatul acuza dureri de gleznă după ce s-a împiedicat şi a căzut.

Bărbatul are aproape 200 de kilograme şi căuta de mai bine de o lună un spital unde să facă o analiză RMN. Singurul loc din România în care a putut fi făcută analiza este o clinică privată din Baia Mare.

„Sunt mulţumit că am ajuns în acest orăşel micuţ unde se poate face aşa ceva”, a spus bărbatul. Aparatura pentru investigaţiile medicale de care avea nevoie pacientul obez „nu îi era pe măsură” şi de aceea el a fost nevoit să ajungă tocmai la Baia Mare.

Marius Peride, medicul care i-a făcut investigaţiile medicale a povestit că aparatul medical „nu este construit sub formă de tunel, ci în formă de potcoavă. Este o examinare dificilă pentru că pune la încercare parametrii de construcţie ai aparatului. Pâna acum, nu am avut un pacient cu o asemenea greutate.”

Aparatul a costat peste 500.000 de euro. Pacientul supraponderal s-a întors în Bucureşti pentru a primi tratament.