Caz CUTREMURĂTOR. Un copil de cinci ani a ajuns la spital cu o ALCOOLEMIE RECORD

Un băiat de cinci ani din Iaşi a fost adus la spital în comă alcoolică, după ce a fost lăsat nesupravegheat şi a băut un litru de vin.

22 apr. 2014, 11:06
Caz CUTREMURĂTOR. Un copil de cinci ani a ajuns la spital cu o ALCOOLEMIE RECORD

Copilul a fost adus la Spitalul „Sfânta Maria” cu o alcoolemie de 4.12 grame la mie. Se pare că băieţelul se afla în grija bunicii, întrucât părinţii săi sunt divorţaţi. 

Pentru că bunica l-a lăsat nesupravegheat, micuţul a băut o sticlă de vin de un litru pe care a găsit-o în casă.

„Este un record de alcoolemie pentru un copil de o asemenea vârstă. Putea să moară. Însă a primit medicaţia şi îngrijirile necesare iar starea lui este acum stabilă, şi-a revenit un pic”, a spus medicul Lucian Cernahoschi de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Autorităţile au demarat deja o anchetă în pentru a afla cum s-a ajuns în această situaţie.

„Se va verifica situaţia, alături de asistentul comunitar vom stabili cine se face vinovat de situaţie şi dacă este vorba de neglijenţă din partea bunicii, dacă ea nu îl poate îngriji, în funcţie de informaţiile pe care le vom obţine există posibilitatea să luăm copilul de la bunică, urmând ca acesta să fie plasat în altă familie, să fie internat într-un Centru de Plasament, ori să fie dat în asistenţă maternală”, a spus Tiberiu Bantaş de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.