Caz de coronavirus confirmat la reşedinţa Papei de la Vatican. Toate personale care au intrat în contact sunt testate

Reprezentanții Vaticanului au confirmat, sâmbătă, faptul că un oficial care locuiește la Hotelul Domus Santa Maria, reședinta Papei Francisc, este infectat cu coronavirus. Toate persoanele care au intrat în contact direct sunt testați, iar Papa Francis nu este inclus în acest grup.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 05:15
Caz de coronavirus confirmat la reşedinţa Papei de la Vatican. Toate personale care au intrat în contact sunt testate

Reprezentanții Vaticanului au declarat prin intermediul unui comunicat că o persoană care locuiește la Hotelul Domus Santa Marta, reședința Papei Francis, este infectată cu coronavirus și a fost internată într-un spital din Roma.

Citește și:Coronavirus la reşedinţa Papei de la Vatican. Un preot de rang înalt este infectat cu COVID-19

Toate persoanele care au intrat în contact direct cu o persoan infectată, un oficial din secretariatul de stat.  O a doua persoană, care nu locuiește la reședinta papală, a fost depistată pozitiv cu coronavirus. 

Până sâmbătă, peste 170 de persoane care locuiesc la Vatican au fost testate, iar șase au fost confirmați cu coronavirus. Reprezentanții Vaticanului au subliniat faptul că suveranul pontif ”nu este inclus” în grupul persoanelor testate pozitiv și nici în ”cei mai apropiați colaboratori ai săi”. 

Papa Francisc, singur la Vatican

Moment special la Vatican. Papa Francisc îi binecuvântează pe oamenii de pretutindeni, în contextul pandemiei de coronavirus.