Caz de coronavirus la Palermo, turneu de la care s-a retras Simona Halep

Primul turneul oficial organizat de WTA, după declanşarea pandemiei, a început cu stângul, o sportivă care urma să evolueze la Palermo fiind depistată cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 04:30
Caz de coronavirus la Palermo, turneu de la care s-a retras Simona Halep

„O jucătoare înscrisă la turneul WTA Palermo a fost depistată cu COVID-19. Sportiva, care nu prezintă simptome, a fost testată la venirea în oraş şi a fost transferată la o clinică pentru persoanele asimptomatice“, a anunţat WTA.

Chiar dacă nu i-a fost făcut public numele, presa internaţională speculează că e vorba de Viktorya Tomova (130 WTA). Sportiva din Bulgaria n-a mai luat startul în calificări şi a anunţat că s-a retras, din cauza unor probleme de sănătate.

Simona Halep ar fi trebuit să-şi marcheze revenirea în circuit la Palermo, unde era cap de serie numărul 1, însă a renunţat la competiţie, săptămâna trecută, spunând că se teme să facă deplasări lungi, deocamdată, din cauza pandemiei.

Simona Halep s-a retras de la Palermo Ladies Open

Simona Halep, locul 2 WTA, figurează ca înscrisă la US Open, al treilea grand slam al anului. Potrivit jurnalistei canadiene Stephanie Myles de la Open Court, Halep este înscrisă automat în turneu, în cazul în care nu declină participarea.

Însă alte jucătoare, ca ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA, şi sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 6 WTA, nu apar pe lista celor direct acceptate pe tabloul principal, ceea ce înseamnă că i-au anunţat pe organizatori că nu participă.

Data limită pentru stabilirea jucătoarelor direct acceptate pe tabloul principal a fost luni.

În urmă cu mai multe săptămâni, Halep a lăsat să se înţeleagă că nu intenţionează să participe la US Open, din cauza protocolului sanitar strict al organizatorilor.

Întrerupt de pandemia de coronavirus, circuitul feminin s-a reluat week-end-ul trecut, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA Internaţional. US Open ar trebui să se desfăşoare la datele iniţiale, 31 august – 13 septembrie, iar turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, programat iniţial între 24 mai şi 7 iunie, a fost amânat pentru 20 septembrie – 4 octombrie. Turneul de la Wimbledon, al treilea grand slam al anului, a fost anulat.