Caz de COVID-19 la Ministerul Culturii. Prima reacţie a instituţiei. Ce măsuri s-au luat

Ministerul Culturii a precizat miercuri că un angajat al instituţiei a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Reprezentanţii instituţiei au mai spus că niciun alt angajat nu este suspect de a fi contagiat cu virusul care a declanșat o adevărată criză sanitară la nivel mondial.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 15:34
Caz de COVID-19 la Ministerul Culturii. Prima reacţie a instituţiei. Ce măsuri s-au luat

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a făcut o cerere pentru dezinfectarea spaţiilor existente în sediul instituţiei.

„Menţionăm faptul că acest caz este unul singular la nivelul instituţiei noastre, iar, în momentul de faţă, niciun alt angajat al Ministerului Culturii nu este suspect de a fi infectat cu noul virus SARS-CoV-2. Totodată, precizăm faptul că, în cadrul instituţiei noastre, o parte din resursa umană îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă, iar în cazul angajaţilor care vin fizic la birou, programul este decalat. Precizăm faptul că angajatul depistat pozitiv beneficiază de birou propriu în cadrul instituţiei, iar contacţii acestuia au purtat mască în permanenţă şi au păstrat distanţarea socială în orice interacţiune avută cu acesta”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Culturii.

„Precizăm faptul că Secretarul General al Ministerului Culturii beneficiază de birou propriu în cadrul instituției, iar contacții acestuia au purtat mască în permanență și au păstrat distanțarea socială în orice interacțiune avută cu acesta.”, au mai adăugat reprezentanții instituţiei.

În zilele de 12 şi 13 noiembrie, instituția va fi închisă pentru efectuarea procedurilor de dezinfecție, iar personalul angajat îşi va desfăşura activitatea în regim de telemuncă.

Ministerul Culturii a explicat că la nivelul instituției au fost luate măsuri, încă din luna februarie, pentru ca toate birourile şi spaţiile în care angajaţii ministerului îşi desfăşoară activitatea să fie dezinfectate periodic.