Caz fără precedent în Consiliul Local Giurgiu. Instituţia are un consilier în plus

Un consilier local municipal şi-a exprimat joi dorinţa de a nu vota la niciun punct înscris pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CLM Giurgiu după ce a observat că unul dintre punctele supuse dezbaterii se referă la revocarea hotărârii prin care el a fost numit în funcţie.

20 nov. 2014, 12:49
Caz fără precedent în Consiliul Local Giurgiu. Instituţia are un consilier în plus

„Rog conducerea CLM să studieze dacă s-a mai întâmplat în istoria acestei instituţii, în alte legislaturi, ca un partid să retragă sprijinul politic unui membru care deţine funcţia de consilier şi tot acelaşi partid să numească legal tot din cadrul partidului alt consilier. Recunosc, există o hotărâre judecătorească prin care consilierul municipal pe care eu l-am înlocuit să fie reprimit, dar atâta timp cât eu, în mod legal, am fost numit ca şi consilier, nu mi se pare normal să fiu revocat acum din funcţie, motiv pentru care nu voi vota astăzi la niciun punct supus aprobării CLM”, a declarat joi, în cadrul şedinţei ordinare a CLM Giurgiu, consilierul municipal, Dumitru Gărgărea, potrivit Agerpres.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, i-a recomandat consilierului municipal să se adreseze Instituţiei Prefectului sau instanţei în acest caz fără precedent, deoarece în urma acestor revocări şi repuneri în funcţie CLM Giurgiu s-a trezit cu un consilier în plus faţă de cât au reieşit în urma alegerilor locale.

Reamintim faptul că PP-DD retrăsese în urmă cu câteva luni sprijinul politic consilierului municipal Florian Velicu şi în locul acestuia l-a numit în funcţie pe următorul pe listă, respectiv Dumitru Gărgărea, iar lucrurile s-au complicat atunci când PP-DD l-a reprimit în partid pe Florian Velicu, instanţa a decis că acesta poate să îşi reia funcţia de consilier. Dumitru Gărgărea nu a mai putut fi retras din funcţie de acelaşi partid care l-a propus pentru funcţia de consilier municipal deoarece, între timp, acesta a trecut la PSD conform Ordonanţei 55 privind migraţia politică.