Caz fără precedent pentru poliţia din India: Un câine maidanez a furat peste 7.000 de dolari

Un om de afaceri din statul indian Bihar a depus la poliţie o plângere mai puţin obişnuită. Bărbatul a reclamat că i s-au furat peste 7.000 de dolari şi că hoţul era...un patruped.

RomaniaTV.net
19 ian. 2013, 12:52
Caz fără precedent pentru poliţia din India: Un câine maidanez a furat peste 7.000 de dolari

Nakched Mian, un om de afaceri din India, îşi lăsase geanta cu bani pe patul din dormitor şi ieşise afară ca să se spele pe mâini, la o pompă din curtea casei sale. În timp ce Mian se spăla pe mâini, a văzut cum câinele fugea cu geanta lui în gură.

Bărbatul lăsase uşa deschisă, iar câinele intrase fără niciun efort şi furase geanta în care omul de afaceri avea nu mai puţin de 400.000 de rupii (7.424 de dolari). După ce a fost lansată o adevărată vânătoare pentru hoţoman, de pe o stradă au fost recuperate 140.000 de rupii (2.597 de dolari) pe care câinele îi scosese din geantă, scotocind cel mai probabil după mâncare, informează BBC online. 

Restul de bani nu a mai fost recuperat, cel puţin deocamdată, dar omul de afaceri a făcut plângere la poliţie împotriva câinelui, relatând cum s-au petrecut faptele şi acordându-i, totuşi, animalului circumstanţe atenunate în caz de „furt”, descriind patrupedul ca fiind „foarte slab” şi „hămesit”.

Poliţiştii au bătăi de cap, pentru că au fost puşi pe urmele unui infractor mai puţin obişnuit care, practic, nu poate fi urmărit şi pedepsit pentru furt de bani. Totuşi, poliţia a fost obligată să înregistreze cererea şi să pornească cercetările pentru recupararea restului de bani.

Nakched Mian primise banii de la fiul său care lucruzează într-unul dintre statele din Golf. Băiatul îi trimisese această sumă tatălui său pentru a achiziţiona un teren. Pe străzile din India, câinii fără stăpân sunt demult ceva obişnuit.