Nou caz „George Floyd”, de această dată în Marea Britanie. Un poliţist şi-a pus genunchiul pe gâtul unui suspect VIDEO

Caz revoltător în Marea Britanie! Un poliţist a fost filmat în Londra, în timp ce îşi pune genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare. Poliţia britanică a anunţat că l-a suspendat pe agent după apariţia imaginilor din timpul intervenţiei pe reţelele de socializare.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 06:15
Nou caz „George Floyd”, de această dată în Marea Britanie. Un poliţist şi-a pus genunchiul pe gâtul unui suspect VIDEO

În imagini, bărbatul imobilizat poate fi auzit strigând „Dă-te jos de pe gâtul meu”, după ce unul dintre poliţiştii care l-au încătuşat i-a pus genunchiul pe gât. Ulterior, omul este pus în poziţie sezând. 

Vă avertizăm! Urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Subcomisarul Metropolitan Police, Steve House, a catalogat înregistrarea video ca „extrem de deranjantă” şi a explicat că „unele dintre tehnicile utilizate nu sunt învăţate în cursul pregătirii poliţieneşti”, conform Agerpres.

„Un agent de poliţie a fost suspendat şi un altul mutat din serviciul operaţional, dar fără să fie suspendat deocamdată”, a adăugat reprezentantul Poliţiei britanice.

Incidentul este investigat de Independent Office for Police Conduct (IOPC), instituţia care cercetează activitatea poliţiştilor britanici.

Bărbatul, care a fost examinat de un medic, a rămas în arest după ce a fost reţinut joi seară pentru o altercaţie şi posesie de armă ofensivă, a indicat poliţia.

Această arestare reaminteşte de cea a afro-americanului George Floyd a cărui moarte prin sufocare sub genunchiul unui poliţist alb a declanşat mişcarea internaţională Black Lives Matter.

George Floyd a strigat în repetate rânduri că nu poate să respire şi a spus că îşi iubeşte copiii, când a simţit că va muri