Caz grav de încălcare a mărcii comerciale în industria platformelor de consultații medicale online! Medic.chat a folosit ilegal numele și brandul competitorului SOSmydoctor.com profitând de notorietatea mult mai mare a acestuia!

Conţinut contestat pe cale judiciară pentru necorespondenţă cu adevărul. Concurența acerbă în zona businessurilor online îi împinge de multe ori pe antreprenori la gesturi disperate și ilegale în ceea ce privește atragerea de noi clienți. Este și cazul platformei de consultații medicale online, Medic.chat care de o perioada lungă de timp folosește pentru promovarea în mediul online numele și brandul competitorului său mult mai renumit, SOSmydoctor.com

22 nov. 2022, 18:08
Caz grav de încălcare a mărcii comerciale în industria platformelor de consultații medicale online! Medic.chat a folosit ilegal numele și brandul competitorului SOSmydoctor.com profitând de notorietatea mult mai mare a acestuia!

Conţinut contestat pe cale judiciară pentru necorespondenţă cu adevărul.

În promovarea platformei Medic.chat proprietarii acestui business au încălcat grav marca comercială a competiției din dorința de a „ieși în față” la rezultatele pe căutările Google. De mai bine de 2 săptămâni la o simplă căutare pe Google după numele site-ului SOSmydoctor.com primul rezultat care le este întors vizitatorilor este site-ul Medic.chat printr-un rezultat sponsorizat plătit cu zeci de euro în fiecare zi pentru a apărea înaintea domeniului cu același nume.

Citește și REZULTATE REZIDENŢIAT 2022. Grile corecte REZIDENŢIAT 2022, se bat doi medici pe loc deşi e criză uriaşă în România

Practic este una cât se poate de ilegală și neloială atâta timp cât se încadrează la una dintre cele mai grave forme de încălcare a mărcii comerciale. Google permite asta pentru că nu verifică dacă sintagmele folosite în Ad-urile site-urilor în motorul de căutare respectă aceste reguli. Concret oricine poate să „impersoneze” o altă afacere și să folosească numele acesteia în promovarea propriului business, dar metoda este desigur ilegală.

Zilnic, mii de oameni caută pe Google consultații online și chiar numele SOSmydoctor.com, una dintre cele mai mari platforme de la noi din țară, unde pot intra în dialog direct cu specialiști pentru diverse specialități. Profitând de numărul mare de români care fac asta, firma Medic.chat a încercat să fure puțin din succesul și „renumele” SOSmydoctor.com sperând că în felul acesta utilizatorii vor nimeri pe un site concurent care oferă servicii asemănătoare.

SOSmydoctor.com este principalul player din piață de servicii medicale online având inclusiv o colaborare TV cu postul de televiziune România TV. În fiecare zi este difuzată o pastilă de sănătate denumită SOSmydoctor prezentată de jurnalista Olimpia Simion. În această emisiune zilnică sunt invitați de fiecare dată doctori parteneri ai SOSmydoctor.com care răspund celor mai importante întrebări ale telespectatorilor. Sunt adresate de către specialiști simptomele diverselor afecțiuni și se oferă recomandări pentru un stil de viață sănătos.

Contactat de jurnaliștii RomaniaTv.net, Emilian Rădoi fondator al website-ului Medic.chat a încercat să se scuze și să se apere după ce a fost confruntat cu această ilegalitate online, spunând că nu a știut că a platforma sa a comis o ilegalitate prin utilizarea acestui nume și dă vina pe cei care s-au ocupat de partea de publicitate și promovare a site-ului.

”Nu am știut că este marca înregistrată de altcineva! Dacă este vreo problema în ceea ce privește acest nume noi putem să îl ștergem fără problema. Nu știu să vă spun detalii despre ce au făcut cei de la publicitate”, a spus Emilian Rădoi.

Citește și Două asistente medicale se filmează în timp ce se distrează pe ritmuri de manele în timpul programului de lucru. VIDEO