CAZ GRAV în CONSTANŢA. O fetiţă de 3 ani ar fi fost abuzată sexual de şoferul grădiniţei

Poliţiştii constănţeni încearcă să facă lumină într-un caz care a ajuns în atenţia lor în urmă cu trei zile. Oamenii legii au fost sesizaţi de o femeie din Constanţa, care a reclamat că fetiţa ei de trei ani ar fi fost abuzată sexual. Agresorul, spune ea, ar fi şoferul grădiniţei care are obligaţia de a duce şi aduce copii acasă. Examenul medico-legal nu a scos la iveală urmele unei agresiuni sexuale, însă cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate dacă petrecut sau nu vreun abuz.

31 iul. 2015, 10:18
CAZ GRAV în CONSTANŢA. O fetiţă de 3 ani ar fi fost abuzată sexual de şoferul grădiniţei

Mama copilei povesteşte că, luni, când a ajuns de la grădiniţă, fetiţa ei avea un comportament diferit, fiind foarte agitată, scrie cugetliber.ro.

„În momentul în care am luat-o de la microbuz, am observat că este agitată, dar nu am băgat de seamă. Când am ajuns acasă, mi-a spus că are nevoie la toaletă şi mi-a cerut să merg cu ea, lucru pe care nu l-a făcut niciodată. Ulterior, mi-a spus că nu poate să facă pipi şi plângea de durere. La un moment dat, a început să se autoexamineze în oglindă, în zona genitală. Când am întrebat-o ce face, mi-a zis că are buba. Discutând cu ea, mi-a povestit că are buba pentru că «s-a jucat nenea. Nenea de la geam de la maşină». Atunci am crezut că înnebunesc. S-a aşezat pe pat şi mi-a arătat cum s-au desfăşurat lucrurile. Am încercat să vorbesc la grădiniţă, dar nu m-au luat în seamă. Voiam să cred că nu s-a întâmplat aşa ceva. Ulterior am sunat la 112”, a povestit mama fetiţei.

Citeşte şi Mărturii CUTREMURĂTOARE ale fetiţei de 13 ani, supusă la perversiuni sexuale la Vaslui

Copila merge la grădiniţă de trei luni, iar de aproximativ o săptămână este adusă acasă cu microbuzul instituţiei. La semnarea contractului cu unitatea, constănţeanca a precizat că i s-a specificat că în orice loc, cu excepţia toaletei, copilul poate fi văzut.

„Am aflat acum că microbuzul nu este dotat cu camere de supraveghere şi că nicio îngrijitoare nu se află cu ei pe perioada transportului. Ceea ce nu mi se pare deloc normal. Dacă se răneşte pe drum, dacă îi face rău unui alt copil sau deschide geamul? Cum poate şoferul să îi supravegheze? Nu este normal aşa ceva. Am cerut lămuriri de la directoarea unităţii şi mi-a spus că ea peste două zile urma să iasă la pensie liniştită şi că nu sunt camere şi punct”, a mai povestit mama fetiţei.

Legiştii INFIRMĂ abuzul. Ancheta este în curs

Cazul a ajuns în atenţia ofiţerilor Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa. În aceeaşi seară, fetiţa a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală pentru a fi examinată. În urma controlului, legiştii au infirmat spusele mamei.

„În microbuz, luni, mai era o fetiţă, deci totul s-ar fi petrecut în prezenţa ei. Copila respectivă părea destul de speriată. La poliţie, fetiţa mea a povestit că are două zgârieturi făcute de nenea şi în momentul în care au întrebat-o de cea de la genunchi, a zis că a ţinut-o de picior şi că ea ţipa, iar acesta i-ar fi spus «Taci din gură». Pentru că fiica mea nu a indicat exact un nume, nu am acuzat pe nimeni, însă cercul de suspecţi se restrânge asupra unui personaj: şoferul unităţii”, a precizat mămica.

În urma incidentului, femeia nu şi-a mai dus copilul la grădiniţă şi intenţionează să îl retragă. „E şocant să te întrebe copilul de ce s-a întâmplat asta. Dacă aşa trebuie? Eu încerc să o fac să uite, cu ajutorul psihologului şi aş fi vrut să nu fie adevărat, dar copilul meu nu minte. M-am gândit la un moment dat că poate a visat, dar este exclus”, a adăugat constănţeanca.

Citeşte şi O fetiţă, abuzată sexual de soţul asistentei maternale care o îngrijea

„Am fost sesizaţi în acest caz şi am demarat o anchetă amplă în care colaborăm şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru a stabili veridicitatea celor reclamate şi cu exactitate situaţia de fapt”, a declarat ag. şef adjunct Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii grădiniţei nu au infirmat incidentul, ba mai mult, au spus că în curând se va face dreptate.

„Este o anchetă în desfăşurare şi nu pot comenta. În plus, şoferul nostru se va prezenta mâine (n.r. – astăzi) la testul poligraf, deoarece chiar el a insistat să facă testul pentru a demonstra că nu este adevărat”, a declarat un reprezentant al instituţiei, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, această grădiniţă are autorizarea Ministerului Educaţiei, iar de anul acesta chiar a fost acreditată. „Inspectorii monitorizează în permanenţă activitatea acestei unităţi şi până acum nu am înre-gistrat nicio sesizare”, a explicat prof. Irinela Nicolae, inspector şcolar învăţământ preşcolar.