Caz grav la Maternitatea Braşov. O tânără mamă, în comă din cauza unei infecţii cu streptococ

Două femei din Braşov au mers la spital să nască, dar s-au ales cu o infecţie provocată de un streptococ. Una dintre mame este în stare gravă, dar medicii speră să o poată salva.

RomaniaTV.net
30 dec. 2011, 10:16
Caz grav la Maternitatea Braşov. O tânără mamă, în comă din cauza unei infecţii cu streptococ

O femeie care a născut în urmă cu 10 zile, la Maternitatea din cadrul Spitalului judeţean Braşov, este în comă indusă, în urma unei infecţii cu streptococ. Aceeaşi infecţie a fost semnalată la încă o femeie, care a născut în aceeaşi zi cu cea aflată în comă.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean Braşov, Marius Neculoiu, starea femeii aflate în comă este gravă. „Ea este în şoc toxicoseptic cu afectare pulmonară. Tragem totuşi nădejde să o salvăm„, a spus directorul, în direct, la România TV.

„E foarte greu de spus de unde a apărut această problemă. S-a făcut o anchetă, s-au recoltat probe. E posibil să fi apărut în spital, dar e posibil şi să fie cu germeni proprii”, a explicat Neculoiu, care nu îşi explică, totuşi, cum este posibil ca infecţia să fi apărut la două mame în aceeaşi zi: „Este vorba de peritonită puerterală, extrem de rară. Eu în 20 de ani nu am mai văzut aşa ceva. La ginecologie apar în primul rând astfel de afecţiuni, singura problemă e că problema a apărut la două mame internate în acelaşi timp şi care au născut în aceeaşi zi”.