Caz halucinant în Curtea de Argeş. Femeie cu accident vascular, trimisă acasă cu reţetă pentru vitamine

Un nou caz revoltător în sistemul medical din Argeş. O femeie care a suferit un accident vascular a fost trimisă acasă de medicii din Curtea de Argeş cu reţetă pentru vitamine. Dar mai înainte, pentru că femeia era uşor agitată, au trimis-o la la secţia de psihiatrie pentru a primi un calmant. La acelaşi spital, un băieţel a murit în urmă cu câteva luni din cauza diagnosticului greşit.

27 iul. 2015, 13:36
Caz halucinant în Curtea de Argeş. Femeie cu accident vascular, trimisă acasă cu reţetă pentru vitamine

O femeie de 51 de ani din Argeş se plimba cu fiica şi nepoţica ei în parc când brusc i-a amorţit partea stângă, mai exact faţa, braţul şi piciorul. A mers repede acasă şi a chemat salvarea care a dus-o la Spitalul de Urgenţă din Curtea de Argeş. Acolo i s-a luat tensiunea şi i s-a făcut o injecţie.

„In momentul în care mama a povestit cǎ simte toatǎ partea stângǎ amorţitǎ şi a întrebat dacǎ nu cumva acestea sunt simptome pentru un accident vascular, aşa cum citise şi ea, a fost luatǎ peste picior de cei de la Urgenţe. I s-a spus chiar cǎ ar trebui sǎ se facǎ toţi pacienţii medici dacǎ tot se pricep la boli şi diagnostice, iar când au aflat cǎ e venitǎ din Spania, unde are analizele fǎcute periodic, mai rǎu au tratat-o, spunându-i cǎ, dacǎ le fǎcea în Franţa o credeau, dar în Spania nu sunt medici buni”, a povestit indignatǎ fata pacientei.

Pentru că femeia era agitată, medicii au trimis-o apoi la psihiatrie unde a primit un calmant.

„M-a trimis la psihiatrie. Mi-a zis să stau liniştită că nu este nimic”, a povestit pacienta.

În final medicii din Curtea de Argeş au trimis-o acasă cu reţetă pentru vitamine, considerând că a avut o cădere de calciu. Femeia a continuat să se simtă rău aşa că a doua zi a mers la spitalul de Urgenţă din Piteşti.

„Diagnosticul este de accident ischemic tranzitoriu carotidian drept, hipertensiune stadiul doi”, a declarat Adriana Enache – medic neurolog.

Potrivit ziarulprofit.ro, medicii de la spitalul din Curtea de Argeş spun că au fost induşi în eroare de indolenţa pacientei care nu îşi respectase tratamentul pentru hipertensiune.

„Daca ai hipertensiune arteriale poti avea aceste simptome si mai ales in perioada asta. Doctorii de la Urgente nu au considerat ca este o alta maladie pentru care dansa sa fie consultata, dovada ca si tratamentul aplicat si starea ei de multumire la plecare a aratat ca a decurs bine”, a  declarat director medical Curtea de Arges

Femeia este hătărâtă să depună plângere la Colegiul Medicilor. În aprilie, un băieţel de opt ani a murit în chinuri în urma unui diagnostic greşit pus de medicii de la spitalul din Curtea de Argeş.