Caz incredibil în Dolj: Poliţist cercetat penal pentru că a scos la vânzare o bombă

Un poliţist din Dolj a vrut să vândă, pe internet, o bombă din al Doilea Război Mondial. Preţul: cinci mii de lei, negociabil. Bărbatul s-a ales acum cu dosar penal şi riscă până la cinci de ani de închisore.

RomaniaTV.net
14 iun. 2017, 07:45
Caz incredibil în Dolj: Poliţist cercetat penal pentru că a scos la vânzare o bombă

Totul a pornit de la o bombă găsită pe malul râului Jiu, la finalul lunii mai. Un pescar a sunat la 112, iar poliţistul, care a ajuns înainte pirotehniştilor, a fotografiat proiectilul.

Câteva zile mai târziu, a apărut şi anunţul prin care bomba era scoasă la vânzare, la preţul de cinci mii de lei, negociabil. Vestea a ajuns şi la urechile localnicilor din Coţofenii din Faţă, unde Marius Jipea este ajutor de şef de post.

Anunţul online i-a adus poliţistului nu un cumpărător, aşa cum poate s-ar fi aşteptat, ci un dosar penal.

„Nu s-a dispus nicio măsură până în prezent împotriva poliţistului în cauză, fiind aşteptată soluţia anchetei demarate de către procurorii craioveni. Din discuţiile cu acesta, el susţine că este nevinovat, declarând că a dorit să facă doar o glumă”, a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Surse judiciare spun că poliţistul ar fi declarat în faţa anchetatorilor că a fost doar glumă, iar bomba nici măcar nu era în posesia lui. Din cauza glumei făcute, poliţistul doljean, în vârstă de 34 ani, va fi cercetat penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru încălcarea articolului 279 din Codul penal, cu privire la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă între unu şi cinci ani de închisoare.