Caz incredibil în Suedia. O femeie şi-a ţinut fiul închis într-un apartament timp de 28 de ani, poliţiştii au fost şocaţi când l-au găsit

Autorităţile suedeze au anunţat arestarea unei femei suspectată că şi-a ţinut fiul închis în casă timp de 28 de ani, acesta fiind descoperit într-un apartament situat la periferia capitalei Stockholm, cu plăgi infectate, subnutrit şi cu dantura afectată.

01 dec. 2020, 13:54
Caz incredibil în Suedia. O femeie şi-a ţinut fiul închis într-un apartament timp de 28 de ani, poliţiştii au fost şocaţi când l-au găsit

„Mama este suspectată de privare de libertate şi de vătămare corporală”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ola Osterling. Fiul, în vârstă de 41 de ani „a stat închis foarte mult timp” în apartamentul familiei, situat în Haninge, o suburbie a capitalei Stockholm, a precizat el, referitor la acest caz incredibil.

Potrivit publicaţiilor Expressen şi Aftonbladet, femeia l-a ţinut închis timp de 28 de ani după ce l-a retras de la şcoală când avea 12 ani. „Alerta a fost dată de o persoană din familie, după ce l-a văzut pe fiu„, a confirmat procuratura într-un comunicat. Potrivit presei suedeze, bărbatul avea răni infectate la picioare, abia putea merge sau vorbi şi nu mai avea dinţi.

Citeşte şi Speranţa de viaţă în Suedia a SCĂZUT pentru prima oară în ultimii 100 de ani din cauza coronavirusului

Poliţia nu a confirmat aceste detalii, însă a precizat că fiul femeii a fost spitalizat. „Erau urină, murdărie şi praf. Mirosea a stricat (…) Nimeni nu mai făcuse curăţenie de ani de zile„, potrivit persoanei care a descoperit acest caz incredibil, citată anonim de Expressen. „Sunt şocată, am inima frântă, dar în acelaşi timp mă simt uşurată. Aştept această zi de 20 de ani pentru că mi-am dat seama că ea îi controlează în totalitate viaţa, însă nu mi-am imaginat niciodată aşa ceva„, a spus ea.

„Sunt recunoscătoare că a primit ajutor şi că va supravieţui”, a afirmat ea despre fiul femeii.