Caz INCREDIBIL la Galaţi. O femeie este DATOARE la stat din cauza erorii unui funcţionar

O femeie din Galaţi a ajuns să fie datoare la stat din cauza unei erori făcute de un funcţionar de la Casa de Pensii Galaţi. Suma nu este deloc una neglijabilă, fiind vorba de peste 16.000 de lei. Acum ea este nevoită să returneze pensia de urmaş încasată în ultimii trei ani, informează România TV. Reprezentanţii instituţiei susţin că banii sunt încasaţi ilegal.

08 aug. 2014, 06:27
Caz INCREDIBIL la Galaţi. O femeie este DATOARE la stat din cauza erorii unui funcţionar

Gabriela Panait a început să primească pensie de urmaş în anul 2007, după decesul soţului. Încasa lunar câteva sute de lei. În vara acestui an a primit o înştiinţare că pensia i-a fost suspendată şi că trebuie să returneze suma de 16.000 de lei. Femeia şi-a luat inima în dinţi şi a mers la Casa de Pensii cu gândul că poate e vreo greşeală.

„Am mers acolo, am arătat aceleaşi acte, au spus astea le avem şi noi, dar dosarul nu era complet. Că acum după 7 ani eu trebuia să merg la Moroieni să aduc acte, de ce a murit soţul”, a spus femeia.

Citeşte şi Pensie halucinantă în România. O femeie a primit o decizie cu un venit lunar de 430.000 euro VIDEO

Deşi reprezentanţii Casei de Pensii recunosc că a fost greşeala unui funcţionar, susţin totodată că femeia a încasat pensia ilegal.

„La verificare s-a constatat că începând cu anul 2007 beneficiază necuvenit de drepturi de pensie de urmaşi. Este o interpretare eronată a legii. În momentul de faţă conducerea unităţii s-a autosesizat şi funcţionarii care au lucrat acel dosar de pensii sunt cercetaţi de comisia de disciplină”, a declarat Nicuşor Zburlea, purtător de cuvânt Casa de Pensii Galaţi.

Între timp femeia are o singură soluţie: să conteste decizia Casei de Pensii în instanţă.

Citeşte şi Cea mai mare PENSIE din România este de peste 6.000 de euro. Vezi cine primeşte aceşti bani