Caz medical curios. Doctorii au ridicat din umeri, dar l-au salvat prietenii de pe Facebook

Un britanic a cărui mână se umflase îngrijorător a mers la două spitale pentru a fi diagnosticat, însă medicii nu au ştiut să-i spună ce are. Prietenii de pe Facebook i-au sugerat bărbatului că a fost muşcat de un păianjen extrem de periculos, văduva neagră falsă.

RomaniaTV.net
19 sept. 2013, 17:14

În urmă cu câteva săptămâni, ca din senin, mâna dreaptă a lui Alex Mitchell a început să se umfle şi să capete nuanţe îngrijorătoare de galben şi negru. Speriat şi cu dureri bărbatul a mers la mai multe clinici, unde a făcut mai multe radiografii şi teste de sânge, însă nici medicii de la Spitalul Regina Maria din Sidcup, nici cei de la Spitalul Regina Elisabeta din Woolwich nu au putut să-şi dea seama ce i se întâmplă acestuia.

Diagnosticul a venit de unde se aştepta mai puţin, de la prietenii de pe Facebook. Alex a postat o fotografie cu un păianjen pe care l-a găsit în casa sa din Blackfen, întrebând: „Am găsit o nouă specie de păianjen?„, la care prietenii i-au răspuns: „Nu-l atinge, e cel mai periculos păianjen din Marea Britanie!„. Abia atunci el a realizat că fusese muşcat de acel păianjen şi a mers cu acesta la Spitalul Darrent Valley, din Kent.

niţial medicii nu l-au crezut şi l-au întrebat de pe ce site a luat fotografia, dar în cele din urmă s-au convins că povestea lui Alex este adevărată şi i-au prescris antibiotice. Un specialist în arahnide, de la Muzeul de Istorie Naturală, a declarat pentru Daily Mail că în ultimii ani s-a constatat o creşetere a numărului de păianjeni, ca urmare a verilor mai clade şi iernilor blânde.

Simptomele muşcăturii unui păianjen văduva neagră falsă sunt dureri în piept, furnicături în zona muşcăturii şi, de asemenea, inflamarea zonei. Veninul este foarte puternic şi în unele cazuri poate conduce la deces.