Caz revoltător în Slatina. Bebeluş născut cu MALFORMAŢII, deşi medicii au asigurat că e PERFECT SĂNĂTOS

Un bebeluş despre care medicii spuneau înainte de naştere că e perfect sănătos a fost adus pe lume cu mai multe malformaţii. Părinţii sunt distruşi, mai ales că micuţul are şanse minime de supravieţuire. Şocant este că directorul unităţii medicale dă vina pe ecograf.

RomaniaTV.net
04 dec. 2013, 22:05
Caz revoltător în Slatina. Bebeluş născut cu MALFORMAŢII, deşi medicii au asigurat că e PERFECT SĂNĂTOS

Momentul care trebuia să fie cel mai fericit s-a transformat într-un coşmar pentru doi tineri din comuna Mărunţei, judeţul Olt. O femeie de 18 ani a adus pe lume un copil cu malformaţii multiple. Şocul a fost cu atât mai mare, cu cât medicii care au supravegheat sarcina nu au pomenit niciodată că bebeluşul ar avea probleme.

„La 4 luni şi jumătate am făcut ecografia la Craiova şi mi-au spus că e bine. Apoi, am fost internată la spitalul de la Slatina şi am făcut acolo ecografia şi îi spuneam să-mi spună şi mie ce vede şi nu mi-au spus. Scriau acolo pe o foaie şi nu înţelegeam ce spuneau”, povesteşte tânăra mamă.

Copilul născut la Spitalul Judeţean Slatina nu are cerul gurii, are o mâna mai scurtă decât cealaltă şi mai multe malformaţii la nivelul capului. În plus are şi malformaţie de cord care îi pune viaţa în pericol.

Familia îi acuză pe medici că nu au văzut malformaţiile fătului. Cadrele medicale se scuză şi spun că astfel de malformaţii nu se vad întotdeauna la ecograf.

„Din punctul meu de vedere în urma discuţiei cu medicii din comisia de specialitate nu cred că putem discuta despre o vină sau o culpă a vreunui medic. La aceste malformaţii complexe exista un procent mai mare sau mic, în funcţie de unde sunt aceste malformaţii, când se pot sau nu se pot depista”, a declarat directorul spitalului.

În spitalul din Slatina a fost declanşată o anchetă internă. Între timp, bebeluşul a fost tranferat la spitalul Marie Curie din Capitală.