Caz revoltător în Timiş. Un tânăr de 33 de ani a aşteptat cinci zile acasă, cu febră 38, rezultatul testului COVID. Gafele DSP

Paul Gîrboveanu s-a simţit rău în urmă cu o săptămână, după ce timp de mai multe zile a făcut febră de peste 38 de grade. Joia trecută a chemat ambulanţa la domiciliu, gândidu-se că ar putea fi infectat cu coronavirus, însă nu a fost testat, cadrele medicale recomandându-i un tratament cu Paracetamol. Simptomele nu au trecut, iar sâmbătă, 1 august, i-au fost recoltate probe peste testul COVID. 

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 14:37

Povestea tânărului nu se opreşte aici, DSP Timiş l-a înregistrat din greşeală sub numele de Gîrboveanu Elena, promiţându-i că vor corecta numele în toate documentele, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Paul a povestit pentru HotNews.ro faptul că stă singur şi nu are nimeni în familie cu acest nume.

Tânărul trebuia să stea izolat la domiciliu, pentru a lua tratamentul, darşi pentru a aştepta rezultatul în cazul testului COVID. Paul Gîrbovean a făcut și un jurnal video al acestor zile, dorind să împărtăşească experienţa, pentru a trage un semnal de alarmă.

În momentul în care a observat că rezultatul testului nu ajunge, Paul a decis să sune la DSP Timiş. În prima fază, nu i-a răspus nimeni, iar într-un final a aflat că în evidenţele DSP Timiş nu se află niciun test pe numele Paul Gîrbovean, ci pe Gîrbovean Elena. Mai mult decât atât, i s-a spus că nu îi poate fi comunicat, deoarece ar fi vorba despre o altă persoană.

Toți colegii şi-au întrerupt activitatea, în aşteptarea rezultatului testului. În situaţia în care se afla, nici medicul de familie nu îl primea, deşi continua să aibă febră 38. Paul a început să contacteze mai multe prieteni pentru a le povesti situaţia în care se află, contactând şi mai multe jurnalişti. 

HotNews a contactat DSP Timiş pentru precizări, însă nimeni nu a răspuns la telefon. Ulterior, aceştia s-au adresat Ministerului Sănătăţii, care a contactat reprezentanţii DSP Timiş, iar în cele din urmă Paul Gîrboveanu a fost anunţat că este negativ.

În prezent, Paul Gîrbovean așteaptă pe mail, de la DSP Timiş, hârtia care dovedeşte că testul COVID este negativ. Ulteior, acesta se va putea adresa medicului de familie sau ambulanței, pentru a face investigații medicale care să arate care este cauza simptomelor pe care le are şi cum poate trata afecţiunea de care suferă.