Caz revoltător în Vaslui. Câţi bani a cerut un medic ginecolog unei fete de 14 ani pentru a-i face avort fără ştirea părinţilor

Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a solicitat 700 de lei unei eleve de clasa a VIII-a, însărcinată în trei luni, pentru a-i face o întrerupere de sarcină, fără ştirea părinţilor. Pentru că nu a avut banii, minora a venit la spital însoţită de mamă, chiuretajul ilegal, având în vedere vârta sarcinii, fiind realizat de un alt medic la jumătate de preţ.

09 dec. 2016, 18:00
Caz revoltător în Vaslui. Câţi bani a cerut un medic ginecolog unei fete de 14 ani pentru a-i face avort fără ştirea părinţilor

Totul a ieşit la iveală pe 9 noiembrie, la Tribunalul Vaslui, în timpul procesului în care trei medici ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui erau judecaţi pentru fapte de corupţie, fals şi sustragere de înscrisuri oficiale.

Minora de 16 ani a fost audiată de judecători, în calitate de martor, pentru a povesti despre experienţa avută în calitate de fost pacient a unuia dintre medicii inculpaţi în dosar.

Fata a fost însoţită la instanţă de mamă şi de soţ, fiind căsătorită recent cu acordul instanţei civile. Adolescenta le-a povestit judecătorilor cum în urmă cu doi ani, pe când era în clasa a VIII-a a rămas însărcinată cu actualul soţ. Având în vedere că avea doar 14 ani şi că mergea la şcoală, a decis împreună cu iubitul ei să renunţe la sarcină, fără a povesti părinţilor. Au mers împreună la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru a se interesa care sunt tarifele.

„Am fost consultată de doamna doctor Simona Botez, care mi-a spus că am aproape trei luni. Mi-a comunicat că îmi face întrerupere de sarcină fără a avea acordul părinţilor, dar că îmi trebuie 700 de lei. Pentru că nu aveam aceşti bani, ne/am întors acasă. A doua zi am venit cu mama la spital şi cu prietenul meu. El avea 400 de lei. Era doamna doctor Andrei, care a spus că face întreruperea de sarcină, ne-a cerut 350 de lei. Nu am întrebat pentru ce trebuie banii. Nici eu, nici mama”, a declarat fata judecătorilor, potrivit adevarul.ro.

Mama adolescentei a relatat că a fost informată că fiica sa a rămas însărcinată de mama prietenului fetei, în ziua în care cei doi s-au întors de la spital. Având în vedere vârsta fiicei a vrut să scape cât mai repede de sarcină.

„Am ajuns duminică la spital şi am insistat la doamna doctor Andrei să îi facă atunci avortul, dar mi-a spus că nu aud că afară cântă preotul la biserică, că nu face avort în timpul slujbei. I-am dat cei 350 de lei şi am revenit la spital a doua zi. I-a făcut întreruperea de sarcină fetei şi a mai ţinut-o la spital internată patru zile. A spus că este minoră şi să nu apară probleme”, a relatat mama fetei în sala de judecată. Femeia a susţinut că la externare medicul Doina Andrei i-a mai solicitat 50 de lei, bani pe care i-a înmânat pentru că a fost mulţumită de serviciile medicale.

Ancheta cu privire la doctorii de la Secţia de Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Judetean de Urgenţă Vaslui ar fi pornit ca urmare a unui denunţ făcut de o pacientă prin intermediul liniei directe puse la dispozitie de Directia Generala Anticorupţie (DGA).