CAZ REVOLTĂTOR! Un bebeluş, între viaţă şi moarte. Medicul de terapie intensivă şi urgentistul, de negăsit

Un copil de doar un an se zbate între viaţă şi moarte în spitalul din Vaslui. Bebeluşul a fost dus întâi la Huşi, dar acolo nu există medic de urgenţă, iar doctorii care erau în unitate nu au reuşit să facă prea multe pentru el.

RomaniaTV.net
07 ian. 2015, 06:51
CAZ REVOLTĂTOR! Un bebeluş, între viaţă şi moarte. Medicul de terapie intensivă şi urgentistul, de negăsit

Caz disperat la spitalul Husi. Un copil ajuns marţi seara, în jurul orelor 19,30, într-o stare extrem de gravă, pentru viata căruia conta, practic, fiecare secundă, a fost imposibil de tratat asa cum ar fi trebuit, întrucât medicul de terapie intensivă si urgentistul nu au fost de găsit în spital.

Potrivit vremeanoua.ro, medicul de gardă care a preluat copilul a fost Luana Butiuc, cea care a înteles instant gravitatea cazului, considerând că intubarea ar fi solutia optimă pentru salvarea vietii copilului. Împreună cu doi asistenti de la camera de gardă, dar si o asistentă de la pediatrie, au actionat, contracronometru, pentru a ajuta copilul, cu tot ceea ce procedura a impus, în vederea scăderii febrei si a stopării convulsiilor. Ghinionul a făcut ca nici echipa de Terapie Intensivă Mobilă de la SJU Vaslui să nu fie disponibilă.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Am sunat după medicul de terapie intensivă, după urgentist, dar nu am avut de unde să-i iau. Copilul avea nevoie urgentă de intubare! Nu avem voie să ne jucăm cu viata nimănui. Nu se mai poate lucra în acest sistem în spitalul Husi. Îti moare în brate un copil, un pacient, iar tu, desi stii ce trebuie să faci, nu poti să îl ajuti, întrucât nu ai dotarea necesară, nu ai personalul competent să actioneze si este inadmisibil. Oricărui medic de gardă i se putea întâmpla, s-a nimerit să fiu eu cea care să văd, pe viu, ce înseamnă să fii singur, să nu ai echipă, să suni în disperare si să nu aibă cine interveni. Nu este posibil ca o linie de gardã la pediatrie sã se asigure cu un singur medic”, a spus medicul Luana Butiuc.

S-a decis, după 40 de minute, trimiterea de urgentă la Vaslui. Acolo copilul a ajuns într-o stare de asemenea gravã, iar medicii vasluieni, care l-au preluat în regim de urgentă, nu au dat vesti prea optimiste, despre starea micutului.