Caz scandalos într-un sat din Mehedinţi. Drumul spre şcoală, prin pădure, la -20 de grade

Şase copii dintr-un sat din Mehedinţi merg prin pădure, la minus 20 grade, ca să ajungă la şcoală. În fiecare zi, elevii parcurg câţiva kilometri până sunt preluaţi de o maşină care îi transportă în sigurantă. Deşi transportul copiilor ar costa câteva sute de lei pe lună, primarul spune că nu sunt bani la buget.

RomaniaTV.net
21 ian. 2016, 08:46
Caz scandalos într-un sat din Mehedinţi. Drumul spre şcoală, prin pădure, la -20 de grade

Cinci kilometri pe jos, prin pădure, în fiecare zi, doar pentru a învăţa carte. Este chinul copiilor din satul mehedinţean Budăneşti, care sunt nevoiţi să facă acest drum la -10 grade, pentru a fi preluaţi de autocar şi duşi la şcoală.

Părinţii îi însoţesc pe copii prin pădure până la autocar. Şi nu au încotro, pentru că primăria spune că n-are bani pentru a asigura transportul.

„A zis că ultima staţie domnul primar este la Pănescu, aşa-i zice acolo, la cap de linie, nu se poate băga, că n-au fonduri pentru la noi aici în sat”, a spus un parinte.

„Efectiv am făcut mai multe analize cu toţi membrii din primărie şi încă nu am găsit o posibilitate ca să putem să-i ajutăm, ştim că este greu”, spune primarul in apararea sa.

Pentru transportul celor şase micuţi în locul de unde sunt preluaţi de autocar nu ar fi necesari mai mult de 500 – 600 de lei lunar. Părinţii spun că ar fi dispuşi să plătească benzina, numai să ajungă în sat o maşină care să-i preia pe copii.