Caz şocant în Bihor. O femeie declarată decedată de poliţist s-a trezit din „morţi” în faţa rudelor care se pregăteau să o înmormânteze

O femeie în vârstă de 76 ani din Bihor a ajuns la spital, vineri, în stare de avansată de hipotermie, după ce poliţistul care a găsit-o căzută în casă a stabilit de la sine putere că a decedat şi a plecat, lăsând-o să zacă în locuinţa neîncălzită.

22 nov. 2020, 21:52
Caz şocant în Bihor. O femeie declarată decedată de poliţist s-a trezit din „morţi” în faţa rudelor care se pregăteau să o înmormânteze

Poliţistul care a găsit-o în casă a anunţat şi rudele femeii, şi vecinii, s-o pregătească de înmormântare, doar că femeia s-a trezit din „morţi” vineri dimineaţa, când aparţinătorii au ridicat-o ca să o aşeze în sicriu. Şocanta poveste s-a petrecut în satul Beznea. Bătrâna fusese văzută ultima oară luni de vecini, iar joi aceştia au anunţat absenţa ei la Postul de Poliţie al comunei Bratca, de unde a şi fost trimis un agent.

Potrivit surselor ebihoreanul.ro, omul legii a intrat în gospodăria femeii, găsind-o căzută pe jos, în casă. Pentru că bătrâna era cunoscută cu probleme medicale, poliţistul i-a verificat pulsul, după care a decretat cu de la sine putere că femeia a murit, sunându-i rudele şi pe medicul de familie, să vină să întocmească certificatul de deces.

Medicul n-a mai ajuns joi, iar poliţistul a plecat, lăsând-o pe femeie în continuare în frig, până la sosirea unei rude din Alba, care, împreună cu vecinii, au şi început pregătirile spcifice unei înmormântări, aprinzând lumânări şi priveghind „moarta”.

Citeşte şi Grav accident auto în Alba. O persoană a decedat după ce un microbuz s-a răsturnat pe A1 VIDEO

Surpriza uriaşă a venit a doua zi dimineaţa, când oamenii au vrut s-o aşeze pe „defunctă” în sicriu, căci femeia a început să se mişte şi să dea din mâini, băgându-i în sperieţi pe cei prezenţi. Şocați, oamenii au chemat imediat un echipaj al Ambulanţei, care a preluat-o pe femeie în stare gravă de hipotermie şi a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, pentru îngrijiri medicale.

„Pacienta a fost internată la secţia de Terapie Intensivă. Este stabilă, conştientă, doar cu o mască de oxigen. Dacă se va simţi bine va fi transferată pe o secţie”, a declarat duminică, pentru sursa citată, dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Solicitată pentru a lămuri circumstanţele macabrului incident, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor, Ioana Lascău, a anunţat că „s-a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu”, în care, deocamdată, nu s-au formulat acuzaţii faţă de vreo persoană.


loading...