Caz şocant în Galaţi. Un tată şi cei doi fii ai lui şi-au trimis iubitele să se prostitueze

DIICOT a reţinut un bărbat din Galaţi şi pe cei doi fii ai săi,  suspectaţi că au format o grupare specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

22 feb. 2020, 08:22
Caz şocant în Galaţi. Un tată şi cei doi fii ai lui şi-au trimis iubitele să se prostitueze

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru că ar fi constituit un grup infracţional care s-a ocupat cu racolarea, transportul şi adăpostirea a şase tinere, patru majore şi două minore, inclusiv concubinele lor, pe care le-au obligat să se prostitueze în România şi în Spania.

O martoră povesteşte cum se face traficul de minore în Vama Giurgiu, sub protecţia Poliţiei de Frontieră

„În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate atât bunuri care servesc la întregirea probatoriului administrat în cauză (telefoane mobile, cartele telefonice, formulare de transfer monetar, etc), bunuri care au fost utilizate la comiterea infracţiunilor cât şi bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale (două autovehicule de lux în valoare de aproximativ 170 de mii de euro, trei imobile, suma de 50.000 euro cash)”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Tânără de 19 ani, traficată de o prietenă. A fost ameninţată că îi vor fi ucişi părinţii dacă nu se prostituează

În cadrul cooperării judiciare internaţionale, lucrătorii din cadrul Corpului Naţional de Poliţie au efectuat, pe teritoriul Spaniei, o percheziţie domiciliară, fiind vizat un membru al grupării infracţionale.