Caz şocant în Hunedoara! Un bărbat a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică. Cum şi-a justificat bărbatul gestul

Un hunedorean recidivist a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică romano-catolică din Deva și a agresat o femeie. Ghemant Lingurar (32 de ani) a fost condamnat, în 2014, pentru tâlhărie, dar în 2019 a fost eliberat condiţionat. Dar cum, deşi a scăpat de închisoare, n-a scăpat şi de nărav, hunedoreanul a revenit la vechile obiceiuri.

28 feb. 2023, 09:19
Caz şocant în Hunedoara! Un bărbat a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică. Cum şi-a justificat bărbatul gestul

De data asta, Lingurar a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică romano-catolică. Din condamnarea precedentă îi rămăsese un rest de pedeapsă neexecutat de 1.181 de zile. Acestea se vor adăuga  pedepsei de trei ani și jumătate de închisoare pe care a primit-o atât pentru furtul statuetei din biserică, cât și pentru agresarea unei femei, pe aleea unui cimitir din Deva.

Bărbatul a intrat în biserică de unde a furat statueta din gips a unui sfânt. A fost, însă, identificat cu ajutorul imaginilor surprinse de camera de supraveghere aflată în incinta bisericii. Trei zile mai târziu a fost reţinut şi arestat preventiv pentru că a bătut o femeie pe aleea unui cimitir.

Un bărbat a furat statuia unui sfânt dintr-o biserică romano-catolică

În 20 mai 2022, inculpatul a pătruns fără drept în curtea îngrădită de la Fundaţia Sfântului Francisc din Deva și mai întâi s-a prezentat la bucătăria din incintă, unde a cerut mâncare. Pedagogul social din cadrul Fundației l-a refuzat și i-a cerut să părăsească incinta, întrucât nu sunt acceptate persoane din afara Fundației. Inculpatul a plecat din bucătărie, dar a intrat în biserica din incintă și din interior, a sustras o statuetă din ghips a unui sfânt”, se arată în dosar.

Citeste si Ce mai fură românii. La Suceava, un pod din beton a dispărut cu totul într-o noapte. În Dâmboviţa, s-a furat acoperişul stadionul cu căruţa

În faţa anchetatorilor, hunedoreanul a justificat furtul prin faptul că a dorit să aibă la el acasă statueta pentru a se închina la ea în orice moment al zilei. Bărbatul comis cele două fapte în 2022. Magistraţii l-au condamnat la şapte ani de închisoare şi acum se află după gratii unde aşteaptă sentinţa definitivă, potrivit România TV. Reprezentanții bisericii nu s-au constituit parte civilă în cauză, deoarece statueta a fost recuperată.

Inculpatul a recunoscut fapta comisă și și-a motivat acțiunea prin aceea că a dorit să aibă obiectul de cult în locuința sa, să se poată închina acestuia, în orice moment al zilei”, arătau anchetatorii.