CAZ ŞOCANT ÎN MAREA BRITANIE Copii bătuţi, înfometaţi şi ţinuţi în frig de propria mamă

Doi copii au fost terorizaţi timp de 5 ani de propria lor mamă, care îi înfometa, îi bătea şi îi ţinea închişi în camere neîncălzite.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 14:23
CAZ ŞOCANT ÎN MAREA BRITANIE Copii bătuţi, înfometaţi şi ţinuţi în frig de propria mamă

Linda Clappison (46 de ani) i-a obligat pe doi dintre cei patru copii ai săi să doarmă doar în lenjerie intimă, fără o pătură care să îi încălzească, relatează dailymail.co.uk.

Andrew, acum în vârstă de 18 ani, a povestit în instanţă cum i-au apărut degerături la picioare din pricina temperaturii scăzute din camera în care îşi petrecea cel mai mult timp, obligat de mama lui Linda: „Dormeam mereu în frig. Obişnuiam să mă trezesc cu picioarele albastre. Am făcut degerături”, a mărturisit tânărul.

Femeia a reuşit să îi păcălească pe asistenţii sociali care au vizitat casa în care locuiau cei doi copii abuzaţi, comportându-se în aşa fel încât aceştia să creadă că au de-a face cu „o familie fericită”. I-a chemat pe copii în sufragerie şi a scos jucării şi snacks-uri în timpul vizitei.

Andrew a fost terorizat de mama sa între vârsta de 10 şi 16 ani, în timp ce sora lui a avut parte de acelaşi tratament de la 6 până la 11 ani. Tânărul a mărturisit că a vrut să se sinucidă.

Sora acestuia a fost rasă în cap de mama ei de cinci ori şi a fost obligată de aceasta să mintă că s-a tuns de bunăvoie „pentru că ar fi vrut să arate ca Britney Spears”.

Instanţa care a judecat cazul a condamnat-o pe Linda Clappison la 18 luni de închisoare pentru tratamentul abuziv aplicat copiilor săi.