Caz șocant în Pitești! O educatoare a strâns de gât o fetiță și a lovit un băiețel până i-a curs sânge din nas. Ce condamnare a primit femeia

O educatoare din Pitești a fost condamnată la trei ani de închisoare după ce a abuzat mai mulți copii pe care îi avea în grijă. Femeia și-a pierdut și dreptul de a mai practica această meserie în următorii 4 ani.

18 iul. 2023, 21:23
Caz șocant în Pitești! O educatoare a strâns de gât o fetiță și a lovit un băiețel până i-a curs sânge din nas. Ce condamnare a primit femeia
Caz șocant în Pitești! O educatoare a strâns de gât o fetiță și a lovit un băiețel până i-a curs sânge din nas. Ce condamnare a primit femeia

O educatoare din Pitești a șocat întreaga Românie. Aceasta a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare și, de asemenea, i-a fost interzis dreptul de a-și exercita profesia pentru o perioadă pe patru ani. Totul a pornit de la faptul că s-a descoperit că femeia avea un comportament extrem de abuziv față de copiii de care trebuia să aibă grijă. Decizia a fost pronunțată în data de 14 iulie de către Judecătoria Pitești și nu este una definitivă.

Citește și: O educatoare din Iași are nevoie de 90.000 de euro pentru a-și salva viața. Vestea cruntă pe care a primit-o: „Atât costă viața mea”

Educatoarea din Pitești a comis faptele odioase în aprilie și mai 2022, conform rechizitoriului întocmit de procurori, citat de site-ul local Curier. Femeia în vârstă de 44 de ani era educatoare la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești și este acuzată de faptul că a agresat trei copii, în vârstă de 3 ani. În data de 11 aprilie 2022, educatoarea a lovit cu palma în zona feței unui băiat de 3 ani și 3 luni, „acesta căzând cu faţa la nivelul solului, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au produs o sângerare la nivelul nasului”. După această lovitură, copilul a sângerat, pătându-și bluza cu care era îmbrăcat. În primă fază, femeia a negat tot, susținând în fața celorlalte educatoare că băiețelul s-ar fi lovit cu un alt copil.

Mai mult de atât, în data de 20 aprilei 2022, educatoarea a trântito fetiță cu fundul pe o oliţă din plastic, care, în urma impactului, s-a spart, iar fetița a fost rănită în zona intimă. La câteva zile distanță, pe 4 mai 2022, femeia a strâns-o cu mâna de gât pe aceeași fetiță, „provocându-i suferinţe fizice”. Față de un alt băiețel, în vârstă de 3 ani și 6 luni, aceeași educatoare „a întrebuinţat expresii jignitoare, spunându-i nesimţit minorului”, pe 19 aprilie 2022, se mai arată în rechizitoriu.

Toată problema a devenit cunoscută în momentul în care o fetiță a mers acasă cu diverse vânătăi pe corp, iar părinții au cercetat problema. După ce a fost declanșată ancheta, educatoarea a fost reținută, dar magistrații au hotărât ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar timp de 60 de zile. Rechizitoriul procurorilor a fost întocmit în iunie 2022 și a fost trimis spre judecare la Judecătoria Pitești. Femeia a fost trimisă în judecată în 29 iunie 2022 pentru purtare abuzivă, iar după un an de proces a fost găsită vinovată. Femeia a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani.

În plus, instanţa de judecată a aplicat inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării mai multor drepturi, între care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum şi dreptul de a exercita profesia de educator puericultor şi de a desfăşura o activitate care implică contactul direct şi sistematic cu persoane minore cu vârste mai mici de 15 ani, interdicţii valabile pe o perioadă de 4 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii.

De asemenea, femeia a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Piteşti sau Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Argeş, pe o perioadă de 100 de zile. Totodată, mai trebuie să plătească daune morale către părinții unei fetițe, în valoare de 5.000 de lei.

Citește și: HALUCINANT! Mai multe educatoare și-au terorizat elevii cu o mască de Halloween. Femeile au vrut să îi sperie pe copiii ”răi”