Caz şocant în Vaslui. O elevă a murit la şapte zile după ce a ieşit din izolare. Simptomele acuzate de adolescentă înainte de tragedie

Durere sfâşietoare pentru părinţii unei fete din judeţul Vaslui. Adolescenta de 15 ani a murit în braţele medicilor, la doar şapte zile după ce a ieşit din izolare.

28 ian. 2022, 10:08
Caz şocant în Vaslui. O elevă a murit la şapte zile după ce a ieşit din izolare. Simptomele acuzate de adolescentă înainte de tragedie

Caz şocant în Vaslui. Adolescenta din comuna Tăcuta s-a stins din viaţă, joi, în timp ce era transportată cu ambulanţa la spitalul din Vaslui.

Fata s-a prezentat, împreună cu mama ei, la cabinetul medicului de familie. Era în stare gravă, având febră, tuse şi saturaţie de 80% a oxigenului din sânge. A fost chemată de urgenţă o ambulanţă pentru a o transporta la spitalul din Vsalui. Stare de sănătate a fetei s-a agravat, motiv pentru care ambulanţierii au solicitat sprijinul unui medic de pe Terapie Intensivă Mobilă.

În drum spre spital, adolescenta de 15 ani a intrat în stop-cardiac şi s-a stins în braţele medicilor, în pofida manevrelor de resuscitare, potrivit Vremeanoua.

Citeşte şi: Fiul Corneliei Catanga își strigă durerea la mormântul artistei, la aproape un an de la moartea ei: „Răbufnesc în plâns până mi se face rău. Nu mai pot, nu mai pot!”

Caz şocant în Vaslui. O elevă a murit la şapte zile după ce a ieşit din izolare

Medicul de familie susţine că adolescenta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. Se simțea rău în ultimele zile, tușea și avea febră, însă a refuzat până în ultimul moment să meargă la cabinet. Miercuri seară, mama ei i-a făcut un test anti Covid-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieșit negativ.

Joi dimineață, starea de sănătate a fetei s-a agravat atât de mult încât mama a fost nevoită să-şi ducă fata la cabinetul din sat. Aici a fost consultată de asistent și medic, apoi urcată în ambulanță pentru a fi transferată la spital.

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei. Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână.

În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare. Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, potrivit sursei citate.

Adolescenta de 15 ani a murit, sub privirile îngrozite ale părinților ei. Surse medicale au precizat că eleva ar fi făcut miocardită post virală.

După declararea decesului, trupul fetei a fost transportat la Spitalul Județean Vaslui, medicul legist urmând a stabili cauza morții.

Citeşte şi: Soldatul ucrainean care şi-a ucis cinci colegi a dezvăluit motivele care l-au împins la crimă. Tânărul nu are nicio remuşcare şi crede că a procedat corect VIDEO