Caz şocant într-un mall din România. Un medic nu a fost lăsat să acorde primul ajutor unui copil care se înecase cu mâncare

Întâmplare șocantă într-un mall din Constanța. Un medic care a vrut să acorde primul ajutor unui copil de trei ani care s-a înecat cu mâncare nu a fost lăsat de oamenii din jur. Întreaga întâmplare a fost relatată pe Facebook.

02 ian. 2023, 12:57
Caz şocant într-un mall din România. Un medic nu a fost lăsat să acorde primul ajutor unui copil care se înecase cu mâncare

Scene de groază într-un mall din Constanţa. Un medic, martor la scena ce se putea transforma într-o tragedie, a povestit cum nu a fost lăsată să acorde primul ajutor unui copil de aproximativ 3 ani, care se înecase cu mâncare. Întreaga întâmplare a fost povestit chiar de medic pe Facebook.

„In aceasta seara,in timp ce ma aflam intr-un mall din Constanta impreuna cu fiica mea, am asistat la cea mai groaznica experienta…

Voiam sa vizionam un film impreuna, asez copilul la o masa din incinta cinematografului si o rog sa ma astepte pana iau biletele de la casa.

In timp ce asteptam la coada , observ ca in zona fast foodurilor era mare agitatie, foarte multa lume se imbulzea, tipa si unii isi adresau cuvinte urate.

Citeşte şi: Fetiță de două luni, găsită decedată în Vrancea. A fost deschis dosar penal pentru moarte suspectă

Il intreb pe un domn ce se intampla.. :“UN COPIL A INGHITIT CEVA SI A LESINAT! SALVAREA NU A AJUNS!”
Fara sa stau prea mult pe ganduri alerg pana la locul respectiv, reusesc sa trec de multime si vad un copil ( aproximativ 3 ani) inconstient care nu raspunde la stimuli, in bratele unui adult care incerca sa-i desfaca nasturii de la camasa.

Il intreb :“ Esti MEDIC?? Ce s-a intamplat?
Te rog ,lasa- ma sa vad copilul , eu sunt MEDIC!”
Raspunsul lui : “ Nu , nu sunt medic.. dar am facut cursuri .. am idee de ceea ce fac.”

Alte doua doamne au luat copilul pe sus in timp ce-si adresau replici acide pentru ca “ nu-i ok sa-i bagi degetele in gura, ii dai microbi”.

In tot acest timp care a durat vreo 5-7 minute intr-o lupta fizica si verbala , am reusit doar sa-i iau pulsul, sa-i aplic doua lovituri intre omoplati si sa-i deschid gura partial, moment in care m-a muscat ( toate manevrele fiind facute in timp ce copilul era plasat de la un adult la altul).

Citeşte şi: Nicoleta, fostă miss Adolescenţa 2016, a murit imediat după ce a născut două fetiţe gemene la Maternitatea Giuleşti. Durere cumplită într-o familie la început de an

Mama copilului intinsa pe jos ,plangand in hohote asista neputincioasa la acest film horror.

In scurt timp am constientizat ca, al meu copil e singur la o masa departe de mine si am fugit sa-l caut. M-am asigurat ca e bine si m-am intors iar la copilul care avea nevoie de ajutor. Situatia era asemanatoare doar ca acum copilul era intins in pozitie de siguranta. In scurt timp au venit si ajutoarele specializate.

Mesaj de luat acasa
Atata frustrare, neputinta si neliniste nu am simtit in toate orele petrecute in spital.
Un val de sentimente ciudate m-a acaparat si am reusit sa le potolesc doar pentru ca o aveam pe fiica mea langa mine.
Nu toti suntem facuti sa ajutam un om la nevoie, nu toti avem pregatirea necesara, nu toti suntem capabili sa gestionam corect o astfel de situatie .. in anumite momente avem nevoie de ajutor de specialitate.
In astfel de situatii nu conteaza “cursurile pe care le-ati facut”, nu conteaza care e mai vocal in sfaturi inutile, care impinge mai tare… ..
Doar ViATA conteaza.
Oferiti MEDICILOR posibilitatea sa ajute, sa supravegheze sau sa coordoneze o astfel de situatie in care viata unui om e ca un fir de ata!
Ca sa ma fac bine inteleasa , NU AM FOST LASATA SA AJUT ACEL COPIL!!!!
Copilul TRAIESTE! „, a scris medicul pe Facebook.