Caz şocant la Galaţi! O asistentă este hăituită şi umilită chiar de vecinii săi pentru că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase

O asistentă medicală din Galaţi a povestit miercuri seara, pe Facebook, cum o terorizează vecinii din blocul unde locuieşte, pentru că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 06:15
Caz şocant la Galaţi! O asistentă este hăituită şi umilită chiar de vecinii săi pentru că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase

Un cadrul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi a făcut public miercuri seară, pe Facebook, chinul prin care trece de câteva zile din cauza vecinilor, care o hăituiesc şi umilesc doar pentru că lucrează în spitalul menţionat, specializat în tratarea pacienţilor ce au Covid-19.

„Fetelor, este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla, doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani… Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului… Mi-au trimis poliţia acasă… M-au dat afară din magazinul de la bloc, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase!!!! Ce să înţeleg…. E discriminare????”, a povestit Mihaela Moga Pal, asistent medical în vârstă de 44 de ani.

Marea majoritate a celor care au comentat postarea s-au arătat indignaţi de gestul incalificabil al vecinilor şi au adus încurajări şi mulţumiri femeii aflate în prima linie a luptei cu pandemia de COVID 19.

Fotografia de profil a asistentei de pe această reţea de socializare este încadrată de mesajul: „Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical”, o campanie lansată la nivel mondial.

Poliţiştii gălăţeni au deschis, joi, o anchetă pe numele patronului de magazin care a refuzat să o servească şi a alungat-o din magazin, pe motiv că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalţi, pentru că lucrează ca asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19.

Potrivit IPJ Galaţi, femeia a fost raportată, la Poliţie, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a informat că aceasta se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condiţiile legale şi iese din casă.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aflat că femeia nu se află în izolare ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deţine, pentru a-şi proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi. Patronul magazinului însă nu s-a liniştit, iar miercuri ar fi dat-o afară din magazin. Femeia a sunat la Secţia 2 Poliţie şi a reclamat cazul.

„Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galaţi face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenţie la art. 1 al Legii 12/1990 şi care se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei”, au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Citeşte şi: O familie întreagă din Galaţi, în spital din cauza Covid-19. Părinţii sunt angajaţi la Ambulanţă