CAZ ŞOCANT: O familie vrea să-şi dea copilul în grija statului pentru că este OBRAZNIC VIDEO

Părinţii unui copil de 10 ani din Iaşi vor să se adreseze autorităţilor pentru a-l da în grija statului. Este vorba despre o familie înstărită, care are toate condiţiile să-l crească, însă părinţii sunt iritaţi de faptul că băiatul este obraznic, informează România TV.

01 iul. 2015, 18:19
CAZ ŞOCANT: O familie vrea să-şi dea copilul în grija statului pentru că este OBRAZNIC VIDEO

Părinţii băieţelului de 10 ani s-au plâns că micuţul îi extenuează cu energia sa şi nu reuşesc să-l ţină sub control. În plus, s-au arătat deranjaţi de faptul că băiatul este mofturos la mâncare şi nu îi ascultă. Deşi au toate condiţiile să-l crească, se gândesc să-l lase în grija statului.

Legea nu impune o măsură de protecţie pentru copilul obraznic. Pentru cel părăsit, abuzat, înfometat, căruia i se interzice dreptul la învăţătură pentru că nu au părinţii cu ce să-l trimită la şcoală, nu-l pot trimite desculţ şi gol, acolo ne targhetăm noi, nu pentru cel care are acoperiş, mâncare, are tot ce-i trebuie dar e obraznic, iar părinţii nu ştiu sau nu pot să-l stăpânească„, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi.

De cele mai multe ori, copiii respinşi de familie ajung să fie depresivi.

Depresia la copii capătă o sferă îngrijorătoare şi aici trebuie să avem mare grijă„, a declarat psihologul Mihai Cpăceanu.

Oricât de revoltător ar părea, acest caz nu este singular. Numai în Iaşi, anual, sunt 10-15 cazuri de acest fel în care părinţii nu-şi mai pot controla copiii şi, deşi au posibilităţi materiale să îi crească, vor să-i dea în grija autorităţilor.

Din fericire, până acum, psihologii au reuşit în toate aceste cazuri să-i convingă pe părinţi să să-şi crească copiii.

Citeşte şi Caz de canibalism în India: O femeie şi-a mâncat fetiţa