Caz terifiant în municipiul Dej! Un copil în vârstă de 9 ani a fost găsit de medici în comă, acoperit de muşte şi viermi

Un copil în vârstă de nouă ani din Dej a ajuns în comă la spital cu răni şi necroze pe tot corpul. Medicii care au intervenit la caz spun că acesta era pur şi simplu mâncat de viermi şi de muşte, având infecţii grave pe mai multe zone din corp.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 20:13
Caz terifiant în municipiul Dej! Un copil în vârstă de 9 ani a fost găsit de medici în comă, acoperit de muşte şi viermi

UPDATE: Mama copilului de 9 ani din Dej, care a ajuns vineri în comă la spital, mâncat de viermi și muște, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. „Fata de mama minorului a fost luata masura arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile”, anunță IPJ Cluj.

Băieţelul se afla în grija mamei, însă mai mult era supravegheat de bunica, pentru că femeia lipsea adeseori de acasă. De la spitalul din Dej, minorul a fost transferat în stare critica la Cluj-Napoca, dar medicii sunt pesimişti cu privire la şansele acestuia de supravieţuire.

Citeşte şi: O bătrână a murit după ce a fost linsă de propria pisică. Iniţial femeia a stat în comă

Alarma s-a dat în jurul orei 12, când un echipaj medical a ajuns în apartamentul familiei respective, pe strada Crângului. Băiatul de nouă ani se afla întins pe pat, înconştient şi plin de răni infectate pe abdomen, spate şi picioare. Pe lângă toate acestea, era acoperit aproape în totalitate de muşte şi viermi.

Echipajul ambulanţei l-a transportat la Spitalul Municipal Dej, iar de acolo a fost transferat la Cluj-Napoca. Medicii de la spital au anunţat poliţia, iar bunica şi mama le-au spus autorităţilor că băiatul are probleme psihice şi că nu s-a mai ridicat din pat de aproximativ trei săptămâni. De asemenea, bunica spune că băiatul este sub tratament, prescris de un medic de familie prin telefon.

Citeşte şi: Descoperire şocantă în Botoşani. Copil de 12 ani, găsit spânzurat în casă

„În jurul orei 12.45, Poliția municipiului Dej a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Municipal Dej – Compartimentul de Primiri Urgențe cu privire la faptul că, un minor de 9 ani, din municipiul Dej a fost transportat la spital în starea comatoasă, acesta având pe corp multiple leziuni. În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută li pedepsită de Codul penal. Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj”, transmit reprezentantii IPJ Cluj.