Caz uluitor în Vrancea. Au dormit două zile cu fetiţa moartă în cameră VIDEO

Un bebeluş a murit, autorităţile nu ştiau nici măcar că se născuse. Mama lui a fost externată din spital fără certificat de naştere. Bebeluşul a murit după o lună şi jumătate. Părinţii au anunţat salvarea şi poliţia, moment in care autorităţile şi-au pasat cazul de la unii la alţii. Până s-au lămurit, au trecut 2 zile, timp în care familia a stat cu bebeluşul mort în casă. Şapte oameni, printre care şi doi copii, au dormit în aceeaşi cameră cu copilul mort.

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 16:51
Caz uluitor în Vrancea. Au dormit două zile cu fetiţa moartă în cameră VIDEO

O tânără de 18 ani a născut în februarie cel de-al doilea copil, la Spitalul Judeţean Focşani. A fost externată fără ca micuţa să aibă certificat de naştere. După o lună şi jumătate copilul a murit în somn, acasă, în comuna Homocea.

„Dimineaţă la 7 m-am trezit să-mi schimb fetiţa, să mă joc cu ea, sa fac focul şi am găsit-o moartă lângă mine”, a povestit mama.

Oamenii au chemat salvarea, numai că ambulanţa a venit fără medic, ci numai cu un asistent. Acesta a constat că este vorba de moarte suspectă şi a anunţat poliţia. Părinţii au aşteptat aproape 48 de ore ca cineva să vină să ridice cadavrul bebeluşului.

„M-au ţinut 2 zile cu fata moarta in casă. Ăia de la Focşani, maşina mortuară, a venit abia peste 2 zile, seara. Chiar le-am zis când au venit de ce a durat asa de mult. Au spus ca e abia atunci seara au aflat”, a mai povestit mama.

Potrivit România TV, în cele 2 zile, 5 adulţi şi 2 copii au dormit în singura cameră a casei lor, alături de bebeluşul mort.

Autorităţile îşi pasează acum responsabilitatea de la una la alta.

„Este specificat clar că este un deces în condiţii suspecte, era obligaţia organelor judiciare să se ocupe de acest caz. DSP şi Serviciul de Ambulanţă nu au în atribuţii transportul cadavrelor”, a declarat Cătălin Graur, director Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

„Mi se pare normal ca în cazul în care autopsia trebuie făcută în laboratoarele de anatomie patologică trebuie să asigure transportul acestor cadavre. Eu nu pot angaja Inspectoratul să facă nişte cheltuieli pentru cazuri care nu sunt de competenţa noastră”, a declarat Marian Cârjică, şef Serviciul Cercetări Penale IPJ Vrancea.

După o săptămână, familia a reuşit să înmormânteze bebeluşul. Între timp legiştii au stabilit că micuţa a murit în urma unei pneumonii.