CAZ UNIC ÎN LUME: Povestea EXTRAORDINARĂ a cocoşului care a TRĂIT doi ani FĂRĂ CAP VIDEO

Un cocoş a uimit lumea medicală după ce a supravieţuit aproape doi ani fără cap, după ce proprietarul lui a încercat să-l decapiteze.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 17:44

Mike a devenit „puiul fără cap” pe 10 septembrie, în 1945, după ce a fost decapitat de către proprietarul său, Lloyd Olsen, din Fruita, Colorado, care a vrut să-l gătească pentru cină. În timpul încercării de decapitare, Mike Llyod a lovit toate punctele non-vitale, lăsându-l pe Mike fără cap, dar încă în viață, potrivit OddityCenter.

VEZI ŞI Truc sau miracol? Ce a descoperit un bărbat într-un ou imens VIDEO

Uimit, proprietarul s-a răsgândit și a decis să ajute cocoșul să-şi recapete sănătatea. Ei bine, el nu a putut face într-adevăr asta pentru că, fără cap, pasărea nu putea mânca, bea sau vedea, dar Lloyd nu s-a dat bătut! După ce l-a hrănit cu cereale și i-a potolit setea, Lloyd Olsen l-a dus pe Mike la Universitatea din Utah, unde oamenii de ştiinţă au fost uluiţi de puiul care a sfidat moartea. Potrivit acestora, un cheag de sânge l-a făcut pe Mike să nu sângereze după toporul aplicat de Olsen a ratat jugulara. Ca prin minune, lui Mike îi rămăsese încă urechea stângă și creierul intact, ceea ce a fost suficient pentru a menține această creatură cu pene sănătoasă pentru următorii doi ani din viața lui.

Se pare că reflexele de pui erau încă stocate în creier, pentru că Mike încerca să ciugulească și chiar să „cânte”, în ciuda handicapului său. Olsen a jurat să aibă grijă de el pentru tot restul vieții sale, hrănindu-l cu ajutorul unei seringi. Mike s-a recuperat spectaculos şi a devenit chiar mai robust după acest incident.

VEZI ŞI Cel mai mare ou din lume aparţine unei păsări-elefant VIDEO

Cocoşul a devenit în scurt timp celebru, iar oamenii au ajuns să plătească 25 de cenți pentru a-l vedea. La un moment dat, Mike câștiga 4.500 de dolari pe lună și era estimat la 10.000 de dolari. Mike a murit în 1947 într-o cameră de hotel din Arizona.

Povestea lui Mike a inspirat alte persoane să-şi decapiteze puii într-o încercare de a crea un alt miracol, cu rezultate mai mult sau mai puţin reuşite.