CAZ UNIC ÎN LUME: Unei femei îi cresc unghii în loc de fire de păr FOTO

Din cauza unei boli extrem de rare de piele unei femei de 28 de ani îi cresc unghii umane în loc de păr. Studenta Shanya A. Isom din SUA a văzut primele semne ale bolii în 2009, atunci când a avut un atac de astm pe care medicii l-au tratat cu steroizi. Atunci când Isom a avut o reacţie alergică la medicament, ea a dezvoltat umflaturi pe picior şi pielea ei a început să se întunece la culoare.

RomaniaTV.net
10 aug. 2012, 12:06
CAZ UNIC ÎN LUME: Unei femei îi cresc unghii în loc de fire de păr FOTO

Medicii din Memphis au încercat zeci de tratamente, pentru condiţii variind de la eczeme la infecţii cu stafilococi. Nici unul a avut succes.

„M-au testat de la A la Z şi toate testele veneau înapoi negative”, a spus Isom, potrivt Huffington Post.

În august 2011, Isom a fost internată la Spitalul John Hopkins din Baltimore iar medicii au stabilit că foliculii ei de păr produc de 12 ori mai multe celule ale pielii ca celulele de păr. Acest lucru însemnă că foliculii de păr produc unghii, în loc de păr.

Diagnosticul şi tratamenul au generat o uşoară îmbunătăţire a calităţii vieţii pentru Isom. „Nu puteam sta în picioare, nu puteam merge. Acum pot merge cu un baston şi uneori chiar de una singură”, a povestit Isom.

Isom, care spune că este singura persoană din lume cu această afecţiune, a înfiinţat o fundaţie care să o ajute să strângă bani pentru a acoperi cheltuielile pentru tratament, care este foarte costisitor.