Caz UNIC în România: O femeie nu şi-a plătit ÎNTREŢINEREA de 15 ani

Caz unic în România, o femeie nu şi-a plătit întreţinerea de 15 ani. A acumultat datorii şi penalizări de 30.000 de lei. Apartamentul în care locuieşte nu este însă intabulat, astfel că nici nu poate fi executată silit.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 06:23
Caz UNIC în România: O femeie nu şi-a plătit ÎNTREŢINEREA de 15 ani

Femeia este fost ofiter MApN şi nu şi-a plătit întreţinerea din 1999. De anul trecut nu mai beneficiază de căldură şi nici de apă caldă, iar de mai bine de 10 ani nu mai are nici curent electric în apartament, potrivit România TV.

Din 1999 până în 2010 a acumultat datorii şi penalizări de 18.000 de lei. Codul Civil care a intrat în vigoare din noiembrie 2011 prevedea ca datoriile mai vechi de 3 ani să fie prescrise, astfel că a scăpat de o parte din sumele restante.

„În această situaţie, locatara Ciobanu Filofteia a beneficiat de această clemenţă a legii ştergându-i-se o parte din datorii, care însă rămân celorlaţi 519 proprietari care trebuie să suporte această pierdere”, a declarat preşedintele asociaţiei de proprietari, Toma Meliton.

Din anul 2010 a acumulat datorii către asociaţie de peste 14.000 de lei. Asociaţia a dat-o şi în judecată, chiar a câştigat procele, dar banii tot nu pot fi recuperaţi.

„Punerea în aplicare a acestor hotărâri judecătoreşti s-au lovit întotdeauna de un prag şi anume ca Ciobanu în mod intenţionat nu şi-a intabulat la oficiul de cadastru apartamentul a cărei proprietară este”, a mai spus preşedintele asociaţiei de proprietari.

Vecinii sunt supăraţi, mai ales că pierderile asociaţiei sunt suportate de fiecare familie în parte. 

Femaia nu mai are curen electric de câţiva ani, iar de curând nu mai primesşte nici apă şi căldură.